I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen smider stor føring og taber ved sæsonfinalerne

Den danske verdensmester Viktor Axelsen tabte sin anden kamp ved sæsonfinalerne i Dubai, da han tabte i tre sæt til kinesiske Shi Yugi.

I samarbejde med TV 2 SPORT

Foto: TORU YAMANAKA, Scanpix

Viktor Axelsen var foran med syv point i tredje og afgørende sæt - men endte med at tabe til Shi Yugi fra Kina. 

Danskeren fik ellers en fantastisk start på kampen, da han vandt første sæt med 21-13. Men i kampens to sidste sæt formåede kineseren at vende kampen og sørge for, at Axelsen kom ned på jorden efter onsdagens første sejr ved sæsonfinalerne i Dubai, hvor han er forsvarende mester. 

- Jeg synes, han spiller godt til sidst. Det var godt spillet af ham, men jeg er skuffet og sur over, hvordan jeg spiller til sidst. Jeg havde ham godt i tredje sæt, så lige nu er jeg ikke i specielt godt humør, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT efter kampen. 

Læs også Axelsen raser: Det er latterligt - den dommer burde ikke sidde der

Verdensmesteren har nu vundet og tabt en kamp, hvilket betyder, at han nu er nummer to i det indledende gruppespil. Viktor Axelsen kan stadig selv afgøre sin skæbne, da han er sikker på en plads i semifinalen med en sejr i fredagens sidste gruppekamp mod Chou Tien Chen. 

Viktor Axelsen kom stærkt ud til kampen, hvor han hurtigt kom foran med en håndfuld point. Og efter at være gået til ophold foran 11-8, tog det fart i anden halvdel af sættet. 

Danskeren fortsatte storspillet og kørte rundt med den 21-årige kineser. 22 minutter efter kampens første point sikrede Axelsen sig første sæt, da Shi Yugi sendte bolden i nettet efter en velspillet duel. 

I andet sæt måtte verdensmesteren i arbejdstøjet. Shi Yugi blev mere offensiv i sine slag, og så var Axelsen pludselig bagud med fire ved opholdet. 

Læs også Axelsen får fremragende start på titelforsvar

Kineseren fortsatte det høje niveau i anden halvdel af sættet, og selvom danskeren formåede at afværge de første to sætbolde, så lykkedes det ikke at komme helt tilbage. På den tredje sætbold sendte Axelsen bolden ud og måtte se sig slået med 18-21.

Kampens trejde- og afgørende sæt startede, som andet sæt sluttede. Kineseren vandt de to første point, inden Viktor Axelsen igen løftede sit spil og vandt de næste ni point. 

Men Shi Yugi gav ikke op og formåede at vende kampen. Kineseren var ellers bagud 14-17, men da han vandt de efterfølgende syv point, vandt han også kampen. 

Viktor Axelsen møder kinesiske Chou Tien Chen i sin sidste gruppekamp, og her kan han med en sejr sikre sig videre avancement. 

Læs også Viktor Axelsen indstillet til endnu en pris