20-årig snuppede domæne: Jysk Fynske Medier betaler i shots

Jysk Fynske Medier glemte at sikre sig domænenavnet til ny, stor satsning. I stedet blev det opsnappet af en 20-årig drillepind.

- BREAKING: Mediekoncern glemmer at registrere domænet til deres nye avis.

Sådan lyder teksten i toppen af hjemmesiden AvisenDanmark.dk

Det er 20-årige Emil Stahl, der til daglig arbejder som systemadministrator ved en dansk 'hosting' virksomhed (et firma som gør hjemmesider tilgængelige på nettet, red), som står bag drilleriet. 

Anledningen er, at Jysk Fynske Medier den 14. marts melder ud på de sociale medier, at de står bag en ny stor satsning: En sektion, der hedder 'Avisen Danmark', som skal udkomme i mediekoncernens 13 dagblade.

I den forbindelse opdager Emil Stahl, at domænenavnet fortsat er ledigt:

- Jeg er nysgerrig, så jeg tjekker domænet, og så tænker jeg, at det kunne være sjovt at købe det, siger den unge fyr, der bor i Viby ved Aarhus. 

Emil Stahl køber domænet for 45 kroner, og det tager ham 15 minutter at strikke hjemmesiden sammen, hvor der blandt andet står: Altid ét skridt foran!

- Så sendte de lakridsshots

Derefter går der flere uger, og Emil Stahl begynder at undre sig over, hvorfor der ikke er nogen, der kontakter ham. 

- Tre uger senere skriver de til mig, at de gerne vil have domænet for et par flasker vin. Jeg overdrager det til dem med det samme, for det var bare min intention at gøre det for sjov. Jeg ville slet ikke tjene penge på det, siger han.

Han synes selv, at domænet, der blev købt som en spøg, tilhører mediekoncernen. Desuden mener Emil Stahl, at han ville tabe en sag i forhold til domæneloven, hvis Jysk Fynske Medier skulle klage.

Han er dog ikke særlig glad for vin, så han siger til koncernen, at de bare kan sende "et eller andet". 

- Og så sendte de lakridsshots.

Emil Stahl er tilfreds med udbyttet, da han ikke havde forventet at få noget retur. Han synes også, at Jysk Fynske Medier har tacklet situationen med et glimt i øjet.