I det fynske folks tjeneste

666.000 på spil: eSport-hold vinder historisk semifinale

Astralis kunne trække sig sejrrigt ud af semifinalen imod Heroic. I finalen skal de møde FaZe Clan, hvor de spiller om 666.000 kroner.

I samarbejde med TV2.dk

Astralis spiller finale om over en halv million kroner i Polen. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP/Scanpix/arkiv

Lørdag eftermiddag kvalificerede danske Astralis sig til finalen i Counter Strike: Global Offensiv ved Intel Extreme Masters, efter at de slog et andet dansk hold, Heroic, i semifinalen. 

Det var den første rent danske semifinale nogensinde.

Turneringen finder sted i Spodek Arena i Katowice i Polen, og her indledte Heroic faktisk semifinalen bedst, men måtte til sidst se sig besejret med 2-0 foran 10.000 publikummer. 

I finalen skal Astralis, som er ledes af den fynske grundlægger Frederik Byskov, møde FaZe Clan, der har danske Finn "karrigan" Andersen på holdet. Karrigan har tidligere spillet på Astralis-holdet, så der er lagt op til et spændende gensyn i finalen.

Læs også DM i Counter-Strike starter i DOK 5000 i Odense

Efter kampen var Astralis glade over resultatet, selvom de kom skidt fra start.

- Vi startede lidt ujævnt, men fik kontrol over kampen. Heroic er et virkelig stærkt hold, men vi vandt første bane ret sikkert. De har nogle ret vilde individuelle styrker, og selvom vi havde lukket kampen, kom de helt tæt på til sidst. Heldigvis holdt vi hovedet koldt og kunne lukke kampen, siger Magnus 'Kjaerbye' Kjærbye.

- Denne her turnering er en af dem, alle hold i verden gerne vil vinde, og publikum er virkelig medlevende. De forstår sporten, og selvom vi sidder med hovedtelefoner på, kan man virkelig mærke atmosfæren. Det er sådan noget, der bare gør det endnu sjovere at spille - og vinde.

- Spodek Arena er et af de fedeste steder

I finalen møder Astralis amerikanske FaZe Clan, som slog brasilianske Immortals i semifinalen, og det er et opgør, som Markus Kjærbye ser meget frem til.

- Vi slog FaZe i gruppespillet, men det er noget helt andet at spille finale foran 10-12.000 tilskuere i en af de helt store turneringer. Uanset hvem man møder i finalen i en turnering, er der ikke en eneste let runde.

- Jeg glæder mig helt vildt til finalen og til at opleve tilskuerne hernede igen. Det er et af de fedeste steder at spille, og det vil være kæmpe stort at hæve pokalen. siger Kjærbye.

Vinderen af turneringen kan tage 666.000 kroner med sig hjem. Sidste år fulgte mere end 34 millioner seere med i turneringen.

Læs også Fynsk triumf: Gamere vinder 3,5 millioner i Counter Strike-finale

I samarbejde med TV2.dk