I det fynske folks tjeneste

Axelsen gik fra supersejr til nedtur: - Jeg skulle måske være taget hjem

Viktor Axelsen er både stolt og skuffet efter to uger, der gav både karrierens anden Super Series-titel og to overraskende nederlag.

I samarbejde med TV2.dk

Viktor Axelsen med guldmedaljen efter finalen i India Open Foto: Sajjad Hussain / Scanpix

Badmintonspilleren Viktor Axelsen har fået dansk grund under fødderne efter små tre uger, der både har budt på triumf og skuffelse.

For bare 12 dage siden vandt den 23-årige dansker Super Series-turneringen India Open, men blot fire dage senere blev det til nederlag i anden runde af Malaysia Open, inden topseedede Axelsen i onsdags måtte forlade Singapore Open allerede i første runde.

Læs også Inder sender nyslået dansk verdenstoer ud i Malaysia

Trods de skuffende nederlag i den seneste uge, er Viktor Axelsen dog alt i alt tilfreds med de forgangne uger, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg er glad for at have en Super Series-titel med hjem i bagagen, selvom jeg er skuffet over mine præstationer i de to følgende uger.

Den nykårede verdenstoer har dog ikke en speciel forklaring på sine sidste to overraskende tidlige nederlag.

Når man ser tilbage, skulle jeg måske være taget hjem efter Malaysia

Viktor Axelsen

- Det er bare hårdt at skulle præstere uge for uge, og efter en lang uge i Indien formåede jeg ikke at finde mit niveau i de to næste uger. Når man ser tilbage, skulle jeg måske være taget hjem efter Malaysia, men sådan er det - det er gode lærepenge, siger Viktor Axelsen.

Derfor fylder triumfen i India Open da også en del mere end skuffelserne i Malaysia og Singapore for danskeren.

- Jeg er jo ikke blevet en dårligere badmintonspiller på to uger; det handler mere om krop og fysik efter en god uge i Indien. Nu er det jo ikke sådan, at jeg har vundet 20 super-serier; det er jo stadig kun min anden titel. Så det er klart, at det er en stor forløsning, og det at skulle hive sig op ugen efter, efter at have spillet mange kampe - selvom det ikke var de hårdeste kampe, så er der jo meget tryk på - det er svært.

- Man ser også tit efter en god uge hos andre spillere, at det er svært at blive ved med at præstere uge for uge – også fordi, der er mange andre gode spillere. Men det har da bestemt været langt fra tilfredsstillende i de sidste par uger, men jeg ser tilbage på en rigtigt god uge i Indien og fokuserer på det positive. Så må jeg gøre det bedre i fremtiden og lære af de ting, der ikke fungerede i de to sidste uger - men jeg har ikke søvnløse nætter over at have tabt i første og anden runde efter Indien.

Selvom nederlagene altså ikke er noget, der sidder i hovedet hos Viktor Axelsen, så er det dog dér, der er mest plads til forbedringer, erkender han.

De, der følger Viktor Axelsen, vil måske tænke tilbage til 2016, hvor danskeren havde en svær periode efter at have sikret sig OL-bronze i august, for så at komme tilbage og vinde sæsonfinalen kort før jul.

Axelsen erkender da også, at billedet er det samme - omend i mindre skala - i disse uger.

- Efter gode resultater har der været lidt nedgang, men det er en proces, jeg skal igennem, og jeg ligger stadig to-tre stykker i verden, så helt skidt er det ikke gået i løbet af de sidste par år.

Læs også Axelsen gav sin trøje til grædende indisk fan: - Det er lidt overvældende

Med en placering i den absolutte verdenstop er det da også åbenlyst, at det ikke er topniveauet, der skal forbedres, forklarer Axelsen.

- Det er klart, at man skal være stabil, men man kan ikke forvente at spille ’drømmefjer’ hver evigt eneste gang, og jeg er ikke på et niveau endnu, hvor jeg er længder foran nogen af de andre overhovedet, så når jeg har en dårlig dag, kan jeg tabe til mange spillere.

- Det kræver, at jeg er på mit bedste eller tæt på mit bedste, hvis jeg skal gå rigtigt langt i turneringerne, og det kan jeg stadig ikke være i alle turneringer på et år, desværre, slutter Viktor Axelsen.

I samarbejde med TV2.dk