Axelsen kåret som verdens bedste

Viktor Axelsen er kåret som den bedste mandlige badmintonspiller i 2020 og 2021.

Olympisk mester. Verdensetter. Og nu også verdens bedste badmintonspiller ifølge det internationale badmintonforbund, BWF.

Viktor Axelsen er fredag morgen blev hædret af BWF, der havde nomineret ham sammen med landsmanden Anders Antonsen, kinesiske Wang Yilyu og Yuta Watanabe fra Japan.

- Jeg vil gerne sige tusind tak for prisen til BWF. Det var et stærkt felt, jeg var oppe imod, så det betyder meget for mig. Jeg håber, at jeg kan fortsætte udviklingen og blive ved med at kæmpe i verdenstoppen og vinde flere store titler, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Kåringen af verdens bedste spiller i 2020-2021 fandt sted i en direkte udsendelse på YouTube og Facebook i forbindelse med sæsonfinalerne på Bali.

Her er Axelsen videre til semifinalen som gruppevinder, efter Rasmus Gemke og Kento Momota har trukket sig. Torsdag vandt Axelsen den eneste reelle gruppekamp i to sæt, da han slog Lakshya 21-15, 21-14.

I lørdagens semifinale skal Axelsen møde enten Lakshya Sen eller Kunlavut Vitidsarn. Det afgøres ved lodtrækning, efter Lee Zii Jia vandt den anden gruppe.

Første danske vinder siden 1999

BWF's kåring af årets bedste spiller blev introduceret i 1998, hvor Peter Gade fik prisen.

Året efter blev Camilla Martin hædret som klodens bedste, og nu er valget igen faldet på en dansker.

Det særlige ved prisen i år er, at den grundet coronapandemien spænder over perioden fra 1. november 2019 til 31. oktober i år. I den periode har Axelsen blandt andet vundet de store turneringer All England, Thailand Open I, Thailand Open II, Denmark Open, Indonesia Open og ikke mindst OL i sommer.

Frem til 2007 var prisen fælles på tværs af køn, men året efter gik man over til at kåre både årets mandlige og kvindelige spiller.

Axelsen er nået frem til finalen i 9 ud af 11 individuelle turneringer i 2021 indtil videre. Seks af dem har han vundet, to blev tabt i tætte kampe, mens coronasmitte forhindrede ham i at stille op i EM-finalen.