I det fynske folks tjeneste

Axelsen møder legende i All England: - Den kamp jeg håbede på

Fredag aften byder All England på en kvartfinale af de helt store i herresingle, når Viktor Axelsen og Lin Dan tørner sammen på banen i Birmingham.

I samarbejde med TV2.dk

Sidste gang Viktor Axelsen og Lin Dan mødtes var under OL i Rio. Foto: Yuri Cortez, Scanpix

Det er 202 dage siden, de to spillere stod ansigt til ansigt på halgulvet ved OL i Rio, og nu mødes de igen. Fynske Viktor Axelsen skal op imod legendariske Lin Dan fra Kina i All England-kvartfinalen.

Verdens nok bedste spiller nogensinde, der står noteret for to OL-guldmedaljer, fem verdensmesterskaber og 20 Super Series-titler. Heraf seks i den mest prestigefyldte af dem alle, All England. 

Læs også Klar sejr: Viktor Axelsen i kvartfinalebrag mod superstjerne

- Det er den kamp mod Lin Dan, jeg virkelig håbede på, jeg kunne få lov til at opleve her ved All England. Det bliver rigtig, rigtig fedt, og jeg glæder mig, sagde Axelsen torsdag aften, efter han havde spillet sig i kvartfinalen.

Betydningen af kampen var da heller ikke til at tage fejl af. Axelsen sørgede for at komme hurtigt igennem sine interviews med medierne, så han kunne komme tilbage til hotellet og restituere forud for kvartfinalen.

Ved OL formåede Axelsen at sikre sig en bronzemedalje med sejren på 21-15, 10-21, 21-17 over Lin Dan, men det betyder bestemt ikke, vi kommer til at se et lignende scenarie i aftenens kamp.

- Han kommer måske lidt mere aggressivt til det nu. Jeg ved ikke helt, hvad han kan holde til endnu, men han spillede godt tidligere i dag (torsdag, red.). Jeg tror, det bliver en anden Lin Dan end til OL, tilføjede Axelsen, inden han trippede videre.

Der er 10 år mellem de to spillere, og Lin Dan har bestemt set velspillende ud til OL. Derfor er der ingen tvivl om, at det bliver en af aftenens højdepunkter, når det unge stjerneskud udfordrer legenden med de mange titler.

Du kan se, om det lykkes Axelsen at besejre Lin Dan, når TV 2 SPORT sender fra kvartfinalerne fra kl. 16.55. De to spillere går på banen til kamp fem, som bliver omkring klokken 21.

 

I samarbejde med TV2.dk