I det fynske folks tjeneste

Axelsen raser: Det er latterligt - den dommer burde ikke sidde der

Den danske badmintonstjerne fik nok af kampens dommer, da han onsdag vandt sin første gruppekamp ved sæsonfinalen i Dubai.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: Scanpix / Xinhua

- Betaler du min forsikring? 

Talen var klar fra Viktor Axelsen og rettet direkte mod kampens dommer, Satiawan Mahadoo fra Mauritius, da danskeren endnu en gang var gledet på gulvet i Hamdan Sports Complex. 

Læs også Axelsen får fremragende start på titelforsvar

Dommeren ville nemlig ikke lade danskeren få tørret sveden væk fra banen, hvilket fik Viktor Axelsen til i trods at hente sit eget håndklæde og begynde at tørre gulvet.

- Vi sveder så sindssygt meget, og vi hopper rundt på gulvet. Når man så ikke får lov til at svede, så synes jeg, det er latterligt. I mine øjne burde en dommer som ham ikke sidde der ved sådan en kamp, hvis han ikke kan træffe de beslutninger.

- Det er tydeligt at se, der er vådt på gulvet, så det pisser mig egentlig helt vildt af, sagde Axelsen til TV 2 SPORT efter sejren på 21-13, 21-17 over inderen Kidambi Srikanth.

Episoden medførte en påtale fra kampens dommer, der allerede i første sæt havde haft fat i den danske verdensmester. Her fik han ligeledes en påtale, da dommeren mente, at Axelsen råbte sin modstander ind i hovedet, da han vandt en duel, hvilket danskeren bestemt ikke var enig i.

Samtidig måtte Axelsen ved flere lejligheder tørre sin banehalvdel med skoene, da dommeren ikke mente, det var nødvendigt at få en linjedommer ind og tørre gulvet. De mange episoder tilsammen blev for meget for Axelsen, der altså til sidst ignorerede dommerens ordre. Noget han måske ikke havde gjort bare få år tilbage, da CV'et stod tomt for de helt store titler.

- Det giver lidt autoritet til at gøre de her ting, når man gør det godt. Det er jo os som spillere, der har ansvaret for at gå ud og brokke os over det her. Ligesom jeg synes, den nye serveregel er dybt latterlig, så synes jeg, det er dybt latterligt, man ikke må tørre sig, ligegyldigt hvem der sveder.

- Lad os nu få tørret og så komme videre. Det er sjovere at se badminton, når vi rent faktisk kan stå fast, end hvis vi hiver en fiber, fordi der er vådt på gulvet. Jeg har også tænkt mig at sige det til referee (overdommeren, red.) på et tidspunkt, slog Axelsen fast.

På trods af problemerne med dommeren formåede danskeren at holde hovedet koldt, når spillet var i gang. Dermed kunne han notere sig en sejr i det opgør, som mange har dømt som den sværeste gruppekamp ved sæsonfinalen, da Srikanth alene i år har vundet fire Super Series-titler, mens Axelsen står noteret for to Super Series-titler og et verdensmesterskab.

De to resterende spillere i gruppen er Shi Yugi fra Kina og Chou Tien Chen fra Taiwan.