I det fynske folks tjeneste

Axelsen slog legenden: - Det føles sgu meget godt

Viktor Axelsen havde svært ved at sætte ord på sine følelser efter søndagens triumf ved Japan Open, hvor danskeren besejrede Lee Chong Wei i finalen.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: TORU YAMANAKA, Scanpix

Stolthed og glæde.

Det er de følelser, der fylder mest i kroppen på danske Viktor Axelsen, efter han søndag besejrede den legendariske malaysiske badmintonspiller Lee Chong Wei i tre sæt i finalen ved Super Series-Turneringen Japan Open. 

Læs også Ny stor triumf for Axelsen: Vinder finale over legende

Det er bare anden gang i elleve forsøg, at Viktor Axelsen formår at besejre Lee Chong Wei.

- Det føles sgu meget godt, må jeg sige. Altså også efter sådan en maratonkamp mod Lee Chong Wei, som jo er en legende. Så det er sgu fedt, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT på en telefonlinjen fra Tokyo og fortsætter:

- Jeg var i finalen for to år siden og førte stort, men fik den ikke lukket. Men nu har jeg vundet turneringen. Det er jeg sgu glad og stolt over.

Den 23-årige dansker leverede på mange måder en veldisponeret indsats, hvor han især i første og tredje sæt så ud til at have et ekstra gear i forhold til den 34-årige tidligere verdensetter på den anden side af nettet. 

01:39

Se Viktor Axelsen vinde finalen i Japan Open på 99 sekunder.  Video: TV 2 Sport

Luk video

Og så blev både publikum i hallen og på tv forkælet med en række lange og udmattende dueller med badminton i verdensklasse. 

- Det er det, vi træner for. Det er de her kampe. Man ved, at hver eneste beslutning, man træffer, kan være altafgørende. Så jeg er glad for, at jeg formåede at strikke tæt på 21 gode dueller sammen i tredje sæt.

- Det er altid virkelig, virkelig hårdt. Jeg har kun slået Lee Chong Wei en gang før, så jeg ville virkelig gerne vinde den her. Jeg ved jo, at han kan præstere på højeste niveau. Så jeg er selvfølgelig virkelig, virkelig glad. Jeg har svært ved at finde ord for det, for jeg er bare så ekstremt glad for at præstere på det her niveau efter verdensmesterskaberne, siger Viktor Axelsen.

Det er karrierens tredje Super Series-triumf for Viktor Axelsen. Sejren kom i hus med sætcifrene 21-14, 19-21 og 21-14.