I det fynske folks tjeneste

Axelsen spiller sig i VM-semifinalen og sikrer medalje

Den fynske badmintonstjerne Viktor Axelsen er i VM-semifinalen efter en sejr over verdens nummer fire, Chou Tien Chen fra Taiwan.

I samarbejde med TV2.dk

Viktor Axelsen er sikret medaljer efter sejren over Chou Tien Chen. Foto: Robert Perry / Scanpix

Inden dagens kvartfinale var Axelsen 6-1 i indbyrdes opgør mod Chou, og danskeren udbyggede den statistik, da han spillede sig i sin anden VM-semifinale i karrieren. 

Læs også Axelsen opdagede ikke, han blev snydt: - Det må ikke kunne ske

Efter en tæt og nervøs kamp lykkedes det danskeren at vinde med 21-18, 20-22, 21-16, hvor han undervejs missede to matchbolde i afslutningen af andet sæt, inden han lukkede kampen i tredje sæt.

Dermed er Axelsen som minimum sikret en bronzemedalje, da der ikke spilles om den i tilfælde af nederlag i semifinalen.

- Det er fandeme fedt. Helt, helt vildt. Jeg kunnet have flækket det hele efter andet sæt efter at have været oppe med matchbolde. Så tog jeg lige 30 sekunder til at cleare hovedet, og så er jeg bare glad for, jeg kommer igen. Det er bare en sikret medalje nu. Det er det, vi spiller for, så jeg er mega glad, lød det fra Axelsen efter kampen.

Danskeren virkede veloplagt fra start, men alligevel blev første sæt en meget lige affære. Det første store hul i sættet skabte danskeren ved 17-13, og det brugte han som afsæt til at vinde 21-18. 

Læs også Stor sponsoraftale giver Viktor Axelsen ro i sindet

Taiwaneren kom bedst ud til andet sæt. Han kom foran 3-1, inden Axelsen også mentalt dukkede op til sættet og kom foran 10-6, 13-10 og siden 16-13.

Men taiwaneren gav aldrig op og sled sig tilbage til 16-16, inden Axelsen fandt nye kræfter. Først med en baghånd og efterfølgende med en forhånd smashede danskeren sig til to matchbolde. De blev ikke udnyttet, og taiwaneren vandt i stedet fire bolde i træk og dermed sættet.

I tredje sæt var danskeren en smule ovenpå fra start. Han kom på 6-3, 9-6 og 12-9, men Chou Tien Chen blev ved med at komme tilbage. Han kom foran for første gang i sættet ved 14-13, hvorefter to meget tætte dueller udspillede sig.

Danskeren spillede tæt på linjerne og havde to hawk-eye-kendelser i træk på sin side, så han kom foran 15-14. Det gav dansk overtag, og Axelsen smashede sig på 17-14. Taiwaneren virkede for alvor træt, og han begik flere fejl, der gav nemme danske point.

Axelsen spillede sig frem til yderligere fem matchbolde og udnyttede den anden i den omgang - og fjerde i kampen - med et velplaceret smash. Dermed er han som første dansker klar til lørdagens semifinaler i Skotland.

Viktor Axelsen vandt VM-bronze i 2014, og nu får han altså chancen for at gøre det bedre lørdag, når han spiller endnu en VM-semifinale.