I det fynske folks tjeneste

Axelsens sprogøre gav ham uventet fordel mod topspiller

Viktor Axelsen har de seneste par år lært at tale flydende kinesisk. I en kamp mod Wong Ki Wing fra Hongkong kom det ham pludselig til gode.

I samarbejde med TV2.dk

Sekunder efter Viktor Axelsen vinder over japanske Lin Dan Foto: Robert Perry / Scanpix

Viktor Axelsen imponerer ikke kun på badmintonbanen.

Også sprogligt har den danske verdensmester fået opmærksomhed, fordi han de seneste år har lært at tale kinesisk. Den 23-årige fynbo har lært sproget, fordi han savnede udfordringer uden for banen, og fordi store dele af den professionelle badmintonverden har forbindelser til Kina.

Men også på banen har det været en fordel. I en podcast med TV 2 SPORT fortæller Viktor Axelsen, at han noget uventet kunne gøre brug af sine sproglige egenskaber i en kamp mod Wong Ki Wing fra Hongkong. 

Læs også Viktor Axelsen melder fra til stor turnering

- Vi stod ved siden af hinanden og forberedte os til kampen, da hans træner, der taler mandarin, kom hen til ham og snakkede taktik. På det tidspunkt tror jeg ikke, han vidste, at jeg også kunne tale lidt kinesisk.

- Han fik i hvert fald sagt, at tempoet ville blive vigtigt, og han skulle spille hurtigt fra start. Det var jeg så klar på, siger danskeren, der har vundet fire ud af syv opgør mod Wong Ki Wing.

Også i søndags kunne Viktor Axelsen gøre brug af sit kinesiske. I VM-finalen havde Lin Dan flere gange brokket sig til dommeren over danskerens serv, og det var selvfølgelig noget, Axelsen svarede igen på.

- Da han servede på et tidspunkt, gik jeg op til nettet, hvor jeg på kinesisk fortalte ham, at hans serv heller ikke altid var helt lovlig. Så lidt kunne jeg da bruge det, siger Viktor Axelsen. 

Læs også Verdens bedste Viktor vender hjem

Viktor Axelsen har valgt at holde en pause efter VM, hvilket betyder, at danskeren springer Super Series-turneringen Korea Open over. Den næste turnering for verdens nummer to bliver derfor Japan Open i slutningen af september.