Betinget dom redder Nicki Pedersen

Nicki Pedersen kan ånde lettet op, efter Danmarks Idrætsforbunds (DIF) Appelinstans har færdigbehandlet sagen om usportslig optræden.

DIF's Appelinstans har gjort Nicki Pedersens dom for usportslig optræden betinget i 12 måneder, meddeler DIF i en pressemeddelelse.

Dermed får den 44-årige speedwaystjernen kun inddraget sin licens, hvis han inden for det næste år gentager den adfærd, der i første omgang medførte inddragelse af licensen.

Han slipper dog ikke for at betale en bøde på 15.000 kroner.

- Jeg er super-lettet. De seneste måneder har været i uvished, og nu er de overstået. Jeg anerkender klart en fire måneders betinget straf og en bøde på 15.000. Det er en rimelig og fair straf, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

- Jeg er en lykkelig mand, og jeg er glad.

Appellerede omgående

Nicki Pedersen blev i starten af juli udelukket i et halvt år af Danmarks Motor Union (DMU), efter dens disciplinærnævn konkluderede, at han havde udvist truende og usportslig adfærd i forbindelse med en ligamatch i Holsted 2. juni.

Den blev senere nedsat til fire måneder.

Straffen blev omgående appelleret, og siden er sagen altså blevet trukket i langdrag. Nicki Pedersen har på grund af appellen dog kunnet køre løb.

Men han slog i sensommeren fast, at en inddragelse af licensen ville få store konsekvenser.

- Hvis jeg har en dom på fire måneder, der går ind over perioden mellem den 1. og 15. november, så kan jeg ikke skrive kontrakt i Polen (hvor Pedersen kører, red.) for 2022. Det vil sige, at jeg ikke har nogen kontrakt næste år, og så er jeg nødt til at indstille karrieren, sagde Nicki Pedersen.

Så galt gik det dog ikke, og i mellemliggende og usikre periode var Nicki Pedersen med til at sikre Holsted Tigers det danske mesterskab.

Pedersen blev verdensmester i 2003, 2007 og 2008.