I det fynske folks tjeneste

Bramfri fynbo på den røde løber: - Det er en fucking slagmark

Hovedrolleindehaveren i det danske Oscar-håb 'Under sandet', fynske Roland Møller, er langt mere åbenmundet end sine kolleger på den røde løber.

I samarbejde med TV2.dk
00:18

Stjernerne strøg op ad den røde løber i deres store kjoler og velstrøjede jakkesæt til den store Oscar-uddeling i nat. 

Blandt de mange udstadsede kendisser er hele holdet bag filmet 'Under sandet', som er taget til Dolby Theatre i Hollywood for at hæve den danske fane - filmen var nomineret i kategorien 'Bedste udenlandske film', men blev slået af The Salesman. 

Men én, som - måske forventet - ikke vil lade sig diktere af normen, er hovedrolleindehaveren i Under Sandet, 45-årige Roland Møller.

- Det er en fucking slagmark, jeg har aldrig set så mange mærkelige mennesker, der slås om at få opmærksomhed, udbryder han med sin hæse stemme, da TV 2's Jesper Steinmetz fanger ham ved det røde løber. 

Han fortæller, at nogle officielle Academy Award-vagter forsøgte at styre ham udenom løberen, men den tidligere 'Nordvest'-skuespiller insisterede. 

- Jeg er ikke rejst helt herover for at gå udenom den røde løber, nu må I styre jer lidt. Jeg er stjernen i den her film, siger Roland Møller.  

- Det er sindssygt, alle er her. Det er lidt overvældende, siger filmens instruktør Martin Sandvliet en smule mere afdæmpet.  

Vil finde Quentin Tarantino

Inden den store uddelingsseance går i gang, har han spottet et par store stjerner.

Han fortæller, at han fået et billede af musikeren Sting - og håber endnu mere på, at få 'Django Unchained'-instruktør Quentin Tarantino at se.  

- Hvis jeg ser Quentin Tarantino, så spørger jeg ham, om han har set min film, siger han.

Roland Møller bliver også selv jagtet. Efter eget udsagn har flere råbt hans navn, mens han har stået blandt de mange prominete skuespillere.

Roland Møller har allerede vundet den danske Bodil-pris for sin rolle i 'Under sandet'. Han har tidligere vundet en Bodil for sin rolle i Nordvest.

Han indledte sin karriere for under ti år siden og har en fortid, som blandt andet tæller flere fængselsdomme for vold. 

01:51 Luk video
I samarbejde med TV2.dk