I det fynske folks tjeneste

Claes Bang skal spille Dracula i ny Netflix-serie

Skaberne bag den kendte serie 'Sherlock' skal lave serien.

I samarbejde med TV2.dk

Den fynske skuespiller Claes Bang har fået en stor rolle i ny Netflix-serie. Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Udlandet er i den grad ved at få øjnene op for den danske skuespiller Claes Bang.

For nylig kom det frem, at han skal spille en bærende rolle i sidste sæson af den prisvindende, amerikanske serie 'The Affair'. Og nu har danskeren landet endnu en stor rolle: nemlig som vampyren over dem alle, grev Dracula.

Miniserien kommer ganske enkelt til at hedde 'Dracula', og den bliver lavet i et samarbejde mellem BBC og Netflix. Serien kommer til at bestå af tre afsnit af spillefilmslængde.

- Jeg er så spændt på at få lov til arbejde med den her ikoniske og virkelig interessante karakter, siger Claes Bang i en pressemeddelelse.  

- Ja, han er ond, men han er også så meget mere. Han er karismatisk, intelligent, vittig og sexet, fortsætter han.

- Helvede har fået en ny chef

Steven Moffat og Mark Gatiss skal lave den nye Dracula-serie. De er især kendt for at stå bag den britiske hitserie 'Sherlock' med Benedict Cumberbatch i rollen som den ikoniske mesterdetektiv Sherlock Holmes.

- Høj, mørk og grusom. Helvede har fået en ny chef, siger de om valget af Claes Bang i pressemeddelelsen.

Serien kommer til at foregå i 1897, hvor den blodsugende grev Dracula fra Transsylvanien begynder at husere i det viktorianske London.

Læs også OFF18: Claes Bang og Troels Lyby med i kampen om Oscar-kvalificering

Stort gennembrud

Claes Bang fik et internationalt gennembrud med hovedrollen i den svenske film 'The Square', der vandt Guldpalmen på Cannes-festivalen i 2017, en af de vigtigste priser i filmverdenen. 

Med rollen blev han den første dansker nogensinde til at vinde prisen for bedste mandlige hovedrolle ved European Film Awards.

Filmen har haft en enorm betydning for hans karriere, har han tidligere fortalt:

- Den bliver set overalt, og derfor får jeg nu opmærksomhed fra steder, jeg aldrig har prøvet før. I øjeblikket får jeg et til tre manuskripter om ugen.

Premieredato uvis

Den irske forfatter Bram Stoker skabte Dracula i 1897. Siden er vampyren blevet vakt til live på film og tv adskillige gange.

Blandt de mest kendte eksempler er den britiske filmatisering fra 1958, hvor Christopher Lee (der også er kendt for sin rolle som Saruman i 'Ringenes Herre'-filmene) spiller Dracula. I 1992 indtog Gary Oldman rollen, da instruktør Francis Ford Coppola (manden bag 'Godfather'-filmene) lavede sin udgave af Bram Stokers gotiske roman.

- Jeg ved, at der er meget at leve op til, når så mange fantastiske skuespillere har spillet ham gennem årene, siger Claes Bang.

Det er endnu uvist, hvornår 'Dracula' får premiere på Netflix.

Læs også Kulturminister åbner for Netflix som public service-udbyder