I det fynske folks tjeneste

Danmarks keeper-komet topper EM-statistikken

Danmarks stortalent Althea Reinhardt har været EM's bedste keeper på straffekast indtil nu i turneringen. Hun har kun været på banen i 118 sekunder, men hendes betydning har været stor.

I samarbejde med TV2.dk

Althea Reinhardt har haft en afgørende rolle i Danmarks to første EM-kampe, selv om hun har siddet på bænken næsten hele tiden.

Althea Reinhardt har haft en afgørende rolle i Danmarks to første EM-kampe, selv om hun har siddet på bænken næsten hele tiden. Stortalentet fra Odense Håndbold er kun blevet skiftet ind på straffekast, men det har Reinhardt så til gengæld også gjort til sin egen specialitet. 

Fire straffekast har hun reddet ud af seks mulige, og det sender hende helt til tops i EM-statistikken over keeperes redningsprocenter på straffekast med 67 procent. Norges Silje Solberg har godt nok også 67 procent på straffekast, men det er for at redde to ud af tre.

20-årige Reinhardt går da også rundt i Malmø i disse dage og smiler over den åbning på EM, hun har fået. 

- Det er fedt. En fed følelse, siger hun til TV 2 SPORT. 

Både Althea Reinhardt og førstekeeper Sandra Toft forbereder sig med målmandstræner Michael Bruun grundigt på straffekastsskytterne hos modstanderen før hver kamp. Og det er en stor del af forklaringen på, at Reinhardt fx snuppede tre ud fire straffekast mod Ungarn - heriblandt to fra stjernen Anita Görbitz.

- De to første var ren forberedelse. Hvis jeg skulle ind på hende, vidste jeg, at jeg skulle satse 100 procent nede til venstre. Nummer to skytte mere var mig selv og min mavefornemmelse, fortæller Reinhardt, der har imponeret sin målmandstræner. 

- Hun er en dygtig målmand, vanvittig eksplosiv og hurtig i sine udfald, så derfor tager hun straffekast. Og så er hun dejlig tilpas fræk – bevæger sig rundt ude af målet og ud over stregen. Hun gør det godt, siger Michael Bruun til TV 2 SPORT. 

Mens Althea Reinhardt har reddet fire ud af seks straffekast, har Sandra Toft kun fået fat i et ud af ni. Førstekeeperens samlede redningsprocent er på 34. 

Se om Althea Reinhardt igen tager straffekast, når Danmark møder Tjekkiet i aften. Det er klokken 20.45 direkte på TV 2. 

I samarbejde med TV2.dk