Dyrenes Beskyttelse: Vi tør ikke sende vores frivillige til Vollsmose

Efter to episoder, hvor en kvindelig ansat blev chikaneret og truet i Vollsmose, nægter Dyrenes Beskyttelse nu at sende reddere til Odense-bydelen.

Dyrenes Beskyttelse vil ikke længere sende frivillige til Odense-bydelen Vollsmose. Det sker efter to episoder for omkring to uger siden, hvor en kvindelig frivillig redder, der skulle tilse en tilskadekommen kat, blev chikaneret og truet af en gruppe unge fra området.

- Den første dag bliver hun chikaneret ved at de pågældende personer kører tæt på hende med deres biler. Dagen efter prøver hun at tage derud igen, men bliver omringet af personer, der truer hende og går meget tæt på hende. Det var meget grænseoverskridende og ubehageligt for vores redder, fortæller dyreværnschef Henrik Bucholdtz til TV 2.

Meldt til politiet

Sagen er nu meldt til politiet, og Dyrenes Beskyttelse har rundsendt en intern mail, hvori det fremgår, at ingen frivillige eller ansatte må køre ud på sager i Vollsmose, indtil politiet igen vurderer, at det er sikkert at komme der.

- Vi er dybt forundrede over, at vi som frivillig organisation er blevet udsat for det her. Vi har normalt ikke problemer med sikkerheden for vores frivillige, siger Henrik Bucholdtz. 

Blink på taget og logo på siden

Han mener, at de pågældende personer i Vollsmose kan have set sig sur på den kvindelige redder, fordi hun ankom til området i en af Dyrenes Beskyttelses dyreambulancer med blink på taget og logo på siden.

- Vi er måske blevet forvekslet med en myndighed, men vi er en frivillig organisation, der kun ønsker at gøre en forskel for dyrene, og ikke andet, siger dyreværnschefen.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu borgere i Vollsmose til selv at fragte deres tilskadekomne dyr ud af området, hvis de vil have hjælp. Hvis dette ikke er en mulighed, skal borgerne kontakte Fyns Politi, og så må de tage sagen derfra.

- Det er trist, at det skal være sådan, men vi ønsker under ingen omstændigheder at vores folk skal frygte for deres sikkerhed, når de kører ud for hjælpe dyr i nød, lyder det fra Henrik Bucholdtz.