I det fynske folks tjeneste

Fynsk minister kom til royal fest i sin brudekjole

Alle ankom i deres fineste skrud til royalt gallataffel, men Mai Mercado havde på mange måder aftenens fineste kjole på - nemlig sin brudekjole.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Der var både blonder, silke og tyl på kjolerne, da der blev afholdt gallataffel på Christiansborg Slot tirsdag aften. 

I anledning af det belgiske regentpars besøg i Danmark, havde det danske kongehus inviteret Regeringen og en række særligt indbudte gæster med til gallataffel, og som det sig hør og bør, var gæsterne trukket i deres stiveste puds. 

"Man kan aldrig have en dårlig dag i sin brudekjole"

Det gjaldt især Mai Mercado, der var iført intet mindre end sin brudekjole. 

- Mai Mercado er i sin brudekjole, som hun fik syet for tre år siden, som er blevet farvet og har fået taget lidt at slæbet af, og så bruger hun den så igen i dag. Og jeg har det sådan: Man kan aldrig have en dårlig dag i sin brudekjole, så jeg synes, det er rigtig fin brug af den her, siger kjoledesigner Jesper Høvring, der var med til at kommentere aftenen i studiet på TV 2. 

Børne- og Socialminister Mai Mercado (K) blev gift med Christopher Mercado i Odense Domkirke i 2014, og dengang var kjolen naturligvis hvid, men siden har hun altså farvet den og kortet noget af slæbet. 

Mai Mercado er medlem af det Konservative Folkeparti og Danmarks Børne- og Socialminister. Tirsdag ankom hun til gallataffel på Christiansborg Slot med sin mand, Christopher. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Det belgiske regentpar besøger Danmark

Kong Philippe og Dronning Mathilde ankommer til Danmark tirsdag formiddag.
Det belgiske regentpar er inviteret til gallataffel på Christiansborgs Slot tirsdag aften, hvor blandt andet dronning Margrethe, kronprinsparret og en række indbudte gæster deltager. Du kan følge gallataflet på TV 2 klokken 20.50.
Onsdag formiddag tager kronprinsesse Mary og dronning Mathilde på en række officielle besøg, mens kronprins Frederik og kong Philippe besøger en række andre institutioner sammen. 
Kong Philippe og dronning Mathilde afslutter deres besøg i Danmark med en returmiddag på Den Sorte Diamant.