I det fynske folks tjeneste

Husk paraplyen - regnvejr på vej ind over Danmark

Et udbredt regnvejr rammer hele landet i løbet af tirsdagen.

I samarbejde med TV2.dk

Efter et par flotte efterårsdage er regnen atter på vej mod Danmark.

Det er hele landet, som skal have regn, når en front i løbet af tirsdagen passerer, og de fleste skal finde paraplyen frem, når de skal hjem fra arbejde eller skole.

Nogle steder kan man dog være så heldig, at regnen enten ikke er begyndt eller allerede er holdt op, hvis man sidst på eftermiddagen begiver sig hjemad.

De fleste skal frem med paraplyen

Der kan først på dagen komme enkelte lokale byger, men ellers skal vi frem til omkring middagstid, før fronten med regn vil nå Vestjylland.

Herfra vil regnvejret hurtigt bevæge sig hen over Jylland og Fyn, så regnen ved 15-tiden er nået frem til Storebælt.

Har man i hovedstadsområdet tidligt fri fra arbejde, kan man med lidt held nå hjem, mens det er tørvejr. Her når regnen frem ved 17-tiden.

Samtidig med, at regnen begynder i de østlige egne, klarer det op i den vestlige del af Jylland.

De eneste, der kan redde sig en dag i tørvejr, er bornholmerne, som først får regnvejr ud på aftentimerne.

Vådt efterårsvejr fortsætter

Tirsdagens regnvejr er en fortsættelse af en våd start på oktober. De første ni dage er der faldet hele 48 millimeter regn, hvilket svarer til over halvdelen af en normal måneds nedbør. I løbet af oktober falder der i gennemsnit 76 millimeter regn.

Hele efteråret har indtil videre budt på 185 millimeter, og vi er her knap halvvejs gennem de tre efterårsmåneder tæt på det normale for hele efteråret. I september, oktober og november falder der nemlig normalt 228 millimeter regn.