Ja, det var hundekoldt ...: Den koldeste juli i 22 år

Juli var kølig med meget få sommerdage og markant mindre sol end normalt.

På trods af en varm og solrig afslutning på måneden ender middeltemperaturen for juli på kun 14,7 grader, hvilket placerer måneden i den kedelige ende af sommerskalaen.

Vi skal faktisk helt tilbage til 1998 for at finde en koldere juli.

Klimanormalen for juli lyder på 15,6 grader, og det er normalen fra 1961-1990, der stadig bruges til sammenligning. Fra næste år hedder klimanormalen 1991-2020, og den er på 16,9 grader.

Så set i vores nuværende klima er juli virkelig en kold afstikker.

Ser vi på antal dage med strandvejr, så har det også været yderst begrænset. Vi har kun fået to meteorologiske sommerdage i juli, og i Jylland har vi end ikke en eneste dag med de magiske 25 grader. Det skal tilføjes, at man i Sønderborg på Als nåede 25,6 grader 19 juli.

Og så føles juli nok endda ekstra kold i år, da den kommer på bagkant af en varm juni med hele 12 sommerdage.

Ser vi på nedbør, ender vi på 84,7 millimeter, hvilket er noget over klimanormalen på 66 millimeter. Desværre har nedbøren været spredt godt ud på måneden. Hele 17 dage er der faldet mere end en millimeter.

Ikke overraskende er historien lige så grå angående solskinstimer, hvor vi forventes at lande på cirka 178 timer. Klimanormalen ligger på 196 timer, og i den nye 1991-2020 bliver den på mere end 225 timer.

Hvad angår vind, så er juli normalt den mindst blæsende måned. I år har den budt på en del kraftigt blæsevejr. Vi har haft 17 dage med kulingstyrke et eller andet sted ved kysterne, og to dage hvor vindstødene lokalt kom op på stormstyrke.

Så når vi gør måneden op, har den været kold, solfattig, blæsende og med mere nedbør end normalt.

Oversigt

    Oversigt