I det fynske folks tjeneste

Jacobsen overtager landsholdet nu: - Jeg havde ikke set den komme

Nikolaj Jacobsen er overrasket over, at han tiltræder som dansk landstræner med øjeblikkelig virkning, men han mener samtidig, at det er naturligt.

I samarbejde med TV2.dk

Nicolaj Jacobsen overtager landsholdet nu. Foto: TV 2 Sport

Nikolaj Jacobsen er Danmarks nye træner for herrelandsholdet i håndbold.

Det står klart, efter at Gudmundur Gudmundsson og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har valgt at afbryde samarbejdet fire måneder før tid.

- Det er meget naturligt, at den nye mand tager over, når han nu alligevel står klar i kulissen. Jeg havde dog ikke lige set den komme, at det allerede skulle være nu, men et eller andet sted synes jeg, at det er meget naturligt, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Jacobsens første opgaver som landstræner bliver to EM-kvalifikationskampe mod Ungarn, der som bekendt overraskede ved at slå Danmark ud af VM i januar. 

- Det betyder jo i hvert fald, at jeg har to samlinger à en ugs varighed, som gør, at vi får to uger mere frem mod EM i Kroatien, hvor jeg oprindeligt kun ville have haft én uges optakt. Det giver selvfølgelig noget mere arbejdstid med holdet, siger Nikolaj Jacobsen.

Hvilke overvejelser har du gjort dig om at overtage landsholdet allerede nu?

- Det er klart, at man selvfølgelig lige tænker sig om. Først og fremmest fordi Danmark har to meget vigtige kampe mod Ungarn, siger Jacobsen.

- Men jeg er sammen med DHF kommet frem til, at vi nødt til at kigge på den lange bane. Begge parter synes, at det giver god mening.

Nikolaj Jacobsen er ansat som træner i den tyske Bundesliga-klub Rhein Neckar Löwen, og det job beholder han de kommende to sæsoner, selv om han nu bliver dansk landstræner.