I det fynske folks tjeneste

Karsten Hønge er ny politisk ordfører for SF

Der er rokade i Socialistisk Folkeparti.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: Bax Lindhardt, Scanpix

Partiformand Pia Olsen Dyhr og gruppeformand Jacob Mark har indtil nu delt posten som politisk ordfører, men nu kommer der en ny mand til fadet. 

Fremover skal den post besættes af Karsten Hønge, der er blevet forfremmet som et led i en lille rokade i partiets folketingsgruppe. 

Det skriver Fyens Stiftstidende forud for partiets gruppemøde, der begynder søndag. 

Får også retsordfører-posten

58-årige Karsten Hønge er i øjeblikket beskæftigelsesordfører, transportordfører samt ordfører for Færøerne, Grønland, landdistrikter og øer.

Dertil kommer, at han også overtager tjansen som retsordfører, som indtil nu er blevet passet af Lisbeth Bech Poulsen, der også har tunge opgaver som blandt andet finans-, skatte- og erhvervsordfører. 

Socialistisk Folkeparti stiller således fremover med en politisk trekløver-ledelse i form af formand Pia Olsen Dyhr, gruppeformand Jacob Mark og altså Karsten Hønge som politisk ordfører. 

Selv ræsonnerer han til TV 2 om sit nye ansvarsområde, at: 

- Det kan da godt være, at partiet har brug for en, der sparker igennem. Og man mener, at det vil fungere godt med en formand, en gruppeformand og en politisk ordfører. 

'Vikaren fra Helvede'

Karsten Hønge er uddannet tømrer og har været fagforeningsboss på Fyn i 16 år udover, at han har været medlem af byrådet i Odense, Fyns Amtsråd og regionsrådet i region Syddanmark.

Han har været i Folketinget i flere omgange. Blandt andet kom han i januar 2014 ind som stedfortræder. Her var han bannerfører i kritikken af Dong-salget og partiets ageren i den daværende regering, hvilket fik partiet til at trække sig ud af regeringen, og daværende formand, Annette Vilhelmsen, gik af.

Hønge fik øgenavnet 'vikaren fra Helvede'. 

SF holder sommergruppemøde søndag og mandag på Amager Fælled, hvor folketingsgruppen blandt andet skal se frem mod kommunalvalget til november

I samarbejde med TV2.dk