I det fynske folks tjeneste

Kinesisk legende melder afbud – vejen banet for Axelsen i Odense

Viktor Axelsens muligheder for en sejr i Denmark Open er nu blevet endnu større, efter at Lin Dan har meldt afbud, mener TV 2 Sports badmintonekspert.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA, Scanpix

Der bliver ikke mulighed for en revanche fra VM-finalen i Glasgow i mellem Lin Dan og Viktor Axelsen, når Denmark Open afvikles i næste uge.

Kineseren stiller nemlig ikke til start i turneringen, som han har vundet tre gange og senest i 2007. 

Læs også Officielt: Viktor Axelsen når historisk milepæl

Dermed er vejen banet for de danske spillere og ikke mindst den danske verdensmester, Viktor Axelsen. Det mener TV 2 Sports badmintonekspert.

- Lin Dan er aldrig en sjov herre at møde, så det er en hård modstander mindre, det er klart. Men lige nu er det altså de andre, som skal slå Viktor Axelsen – og ikke omvendt, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Langt væk fra hjemlandet

Han finder det ikke unormalt, at Lin Dan ikke deltager i turneringen, som ligger langt, langt væk fra hjemlandet. 

- Det er måske minimalt, hvad han ville kunne opnå ved Denmark Open. Men han kunne have bevist og bekræftet, at han stadig kan vinde de her turneringer, siger Jim Laugesen.

- Det overrasker mig egentlig ikke, at han ikke er med. Han var jo heller ikke med sidste år, hvor han også meldte afbud.

Turneringen begynder den 17. oktober og afsluttes med finaler søndag om en uge. Mandag bliver kampprogrammet opdateret, når der har været Team Managers Meeting. 

Tanongsak Saensomboonsuk fra Thailand vandt Denmark Open for herresingler sidste år.