I det fynske folks tjeneste

Lunt efterårsvejr kan give op til 20 grader på Fyn

Selvom vi ikke får solskin fra en skyfri himmel, fortsætter det meget lune vejr for årstiden.

I samarbejde med TV2.dk

Odense er blandt de byer, der kan nå 20 grader onsdag eftermiddag. Foto: TV 2 VEJRET

Det kan godt være, at skyerne skygger for solen mange steder, og det kan også godt være, at vinden er lige lovlig frisk, men hvis der er én ting, som man som varmehungrende dansker ikke kan klage over her i slutningen af september, er det temperaturen.

Et stort højtryk over Finland er med til at sende lun luft op over Danmark fra sydøst, og på trods af at der både vil være skyer og småregn i luften over dele af landet onsdag og torsdag, viser prognoserne, at vi med solens hjælp godt kan nå 20 grader flere steder.

Onsdag med 20 grader flere steder

Især onsdag ser ud til at blive en rigtig lun og måske endda lidt lummervarm dag, og specielt centralt op igennem landet kan der komme lidt regn eller nogle byger.

Dér, hvor solen bryder igennem, og det kunne være længst mod sydvest i landet, er der dog håb for, at man flere steder kan nå de 20 grader.

Selvom luftmassen over Danmark er en anelse køligere torsdag, er der igen mulighed for at ramme de 20 grader et enkelt sted eller to i landet. 

  Foto: TV 2 VEJRET

Og 20 grader er faktisk ganske godt gået her i slutningen af september.

Ganske vist havde vi talrige dage med over 20 grader i september i fjor, men måneden skilte sig også ud ved at tangere varmerekorden for årets første efterårsmåned.

Vi er meget tæt på regulær løvfaldssommer

Skulle vi få to dage i træk med op til 20 grader, som prognoserne antyder, er vi så tæt på en løvfaldssommer, som vi kan komme - uden at få den.

Vi kalder det løvfaldssommer, hvis der tre dage i træk efter efterårsjævndøgn måles temperaturer på minimum 20 grader et eller flere steder i landet.

I søndags nåede temperaturen op på 20,5 grader i København, mens man mandag ramte 19,4 grader i Aalborg. 

Tirsdag blev sidstnævnte temperatur også målt i København, og derfor mangler vi stadig lige det allersidste for officielt at have løvfaldssommer i Danmark.