I det fynske folks tjeneste

Lykkelig Axelsen efter VM-guld: - Det er utroligt

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen er lykkelig over, at han for første gang i karrieren kan kalde sig for verdens bedste badmintonspiller.

I samarbejde med TV2.dk

Viktor Axelsen er verdensmester i badminton Foto: Arkiv / Robert Perry / Scanpix

Viktor Axelsen tog sig til hovedet og knækkede sammen på halgulvet i Glasgow. Han havde svært ved at forstå, hvad han få sekunder forinden lige havde præsteret.

Det lyder rimelig godt. Det var en drøm for mig at være i finalen

Viktor Axelsen, verdensmester i badminton

Søndag aften gik Viktors Axelsens store drøm nemlig i opfyldelse, da den 23-årige dansker kunne lade sig hylde som verdensmesterskabet i badminton for første gang i sin karriere.

Sekunder efter Viktor Axelsen vinder over japanske Lin Dan Foto: Robert Perry / Scanpix

- Det lyder rimelig godt. Det var en drøm for mig at være i finalen. Jeg har set Lin Dan spille i så mange år, så det at stå over for ham her er en kæmpe bedrift for mig, og det er helt utroligt faktisk at have vundet VM-finalen. Tusind tak for støtten, det har været en ære at spille her, sagde Viktor Axelsen lige efter sin store triumf.

Viktor Axelsen besejrede i VM-finalen den femdobbelte verdensmester Lin Dan med 22-20, 21-16.

Det er Danmarks tredje VM-guldmedalje i herresingle, der hver gang er blevet sikret med 20 års mellemrum. I 1977 vandt Flemming Delfs verdensmesterskabet, i 1997 vandt Peter Rasmussen VM-guld, og nu 20 år senere blev det så Viktor Axelsens tur til at sikre sig en VM-titel.

 

 

I samarbejde med TV2.dk