Milliardhjælp på vej til turisme- og oplevelsesøkonomien

Et bredt politisk flertal er tidligt onsdag morgen blevet enige om en sommer- og erhvervspakke på 1,65 milliarder kroner, der skal hjælpe særligt udsatte brancher i gang efter måneders nedlukninger.

Natten til onsdag er et bredt politisk flertal blevet enige om en sommer- og erhvervspakke, der skal sætte gang i turisme- og oplevelsesøkonomien.

Det skriver Finansministeriet på sin hjemmeside.

Hjælpepakken består af 1,65 milliarder kroner, og den skal hjælpe særligt udsatte brancher i gang efter måneders nedlukninger.

Herunder en nogle af hovedelementerne i aftalen:

  • En ramme til særligt udsatte sektorer på 400 millioner kroner.
  • En ramme på 295 millioner kroner målrettet en kickstart at turismeerhvervet i Danmark.
  • En ramme på 110 millioner kroner til billigere indenrigstransport i sommerperioden.
  • En ramme på 330 millioner kroner til tiltag målrettet kulturområdet.
  • En ramme til sårbare, mennesker med handicap, børn, unge og ældres trivsel på 165 millioner kroner.


Den nærmere udmøntning af pengene vil blive drøftet mellem partierne på et senere tidspunkt på baggrund af et oplæg fra regeringen, står der i aftaleteksten.

Finansminister: - Vi vil holde hånden under danske arbejdspladser

Finansminister Nicolai Wammen (S) udtaler, at sommerpakken har til formål at hjælpe de danske virksomheder og brancher, der er hårdest ramt.

- Det gælder blandt andet oplevelsesøkonomien, hoteller og luftfart. Vi vil med pakken holde hånden under danske arbejdspladser og danske virksomheder, siger Nicolai Wammen til TV 2.

Helt konkret har aftalepartierne afsat en ramme på 400 millioner til at understøtte de udsatte brancher som messer, konferencer, hoteller og luftfart, i takt med at de generelle hjælpepakker ophører per 1. juli.

Onsdagens aftale er blevet indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Fakta om sommer- og erhvervspakken