I det fynske folks tjeneste

Nye p-vagter gav pludselig bøder: Her har vi parkeret fint i 25 år

I mange år har beboere i Odense uden problemer parkeret på et vænge. Men nu udskriver nye parkeringsvagter pludselig bøder i stakkevis i kvarteret.

I samarbejde med TV2.dk

Bøderne regner ned over beboere i Odense. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

I over 25 år har pensionist Jens Hvolbæk og de andre beboere på Sct. Jørgens Gade og det lille vænge Blæsenborg parkeret på Blæsenborg uden problemer.

Men 1. december sidste år overtog det kommunale selskab Parkering Nord fra Aalborg opgaven med at holde øje med, om der blev parkeret lovligt, fra Fyns Politi.

Siden har det regnet med bøder til beboerne fra de nye parkeringsvagter, og Jens Hvolbæk frygter at bøderegnen skræmmer blandt andet børnefamilierne væk fra kvarteret.

- Jeg er pensionist, men det her går blandt andet ud over dem med børn, siger Jens Hvolbæk til TV 2. Han er ikke den eneste utilfredse beboer.

Lukket vænge

- Jeg synes, det er frækt. Det er et lukket vænge, og vi holder ikke i vejen for nogen. Hvis vi holder i vejen for nogen, så er det for hinanden, siger en anden af beboerne, Hanne Akstrup, til Fyens.dk.

Jens Hvolbæk mener også, at Parkering Nord fortolker loven rigoristisk ved at opfatte Blæsenborg som et t-kryds i forhold til Sct. Jørgensgade - og ikke som et lukket vænge.

- For så ville det, vi har gjort i adskillige år uden at få bøder, stadig være lovligt, siger han til TV 2.

Overfor Fyens.dk afviser Frode Nielsen, der er chef for Færdelskontrol Nord, at beboerne holder lovligt, og han fastholder bødekrav til beboer, der holder ulovligt.

- Uanset om det er et lukket vænge eller ej, så skal man stadig holde 10 meter fra et vejkryds. 10 meter-reglen er indført for at forbedre oversigtsforholdene, siger han.

Jens Hvolbæk siger, at beboerne nu vil prøve at kontakte politikerne i Odense Kommune for at få hjælp - og Pernille Bendixen, Dansk Folkepartis medlem af By- og Kulturudvalg, siger til TV 2, at hun vil tage sagen op i udvalget.

DF tager sagen op

- Jeg har bedt om, at vi får set på, at borgerne får de rigtige rammer at forholde sig til, når de skal parkere, siger Pernille Bendixen til TV 2.

Da det blev besluttet at Parkering Nord 1. december sidste år skulle overtage opgaven med parkeringsvagten fra Fyns Politi, blev politikerne ikke involveret.

- Parkeringskontrol Nord fik opgaven i Odense 1.12 2016. Aftalen blev indgået af forvaltningen, det var kun en orienteringssag for udvalget, oplyser Anders W. Berthelsen, som er socialdemokratisk medlem af By- og Kulturudvalget, til TV 2. Han oplyser også, at ordningen skal evalueres efter to år - altså 1. december 2018.

Aftalen mellem Odense Kommune og Parkeringskontrol Nord indebærer, at Odense Kommune får syv kroner pr. bøde, der udskrives - Parkeringskontrol Nord, der er et kommunalt selskab i Aalborg, får resten.

I samarbejde med TV2.dk