I det fynske folks tjeneste

Nyforlovet håndboldpar er hinandens værste rivaler

På banen er Jakob Larsen og Kamilla Kristensen rivaler i kampen om DM-guld, men uden for er de forældre til to børn - og nu også nyforlovede.

I samarbejde med TV2.dk

Jakob Larsen havde ikke meget tid til at gennemføre sin plan.

Mens kæresten Kamilla Kristensen var til formiddagstræning i Odense Håndbold, og deres to drenge legede i solskinnet i haven, fandt Nykøbing Falster-træneren en stige og kravlede op på det flade tag af deres fælles hus i udkanten af Odense.

Med hvid vægmaling skrev han med to meter høje bogstaver 'Will U marry me' på taget.

- Jeg var nervøs for, at regnen ville skylle det væk, så jeg gjorde det samme dag, som jeg friede. Og det var på hendes fødselsdag i lørdags, fortæller Jakob Larsen.

Friede i en helikopter

Han har været kærester med den ni år yngre Kamilla Kristensen i snart 10 år. De mødte hinanden første gang i 2007, da Kamilla Kristensen skiftede til GOG, hvor Jakob Larsen allerede var på herreholdet.

Da jeg i går sad og så video her i sofaen, mens Kamilla sad og læste, kunne jeg godt mærke, at jeg vendte skærmen lidt væk fra hende, og jeg noterede med lidt mindre skrift, end jeg plejer, så hun ikke kunne læse mig over skulderen

Nykøbing Falster-træner Jakob Larsen om Odense-kæresten Kamilla Kristensen

Dengang var Kamilla Kristensen en profileret landsholdsspiller, så Jakob Larsen inviterede hende med til Grønland for at være instruktør på en håndboldskole, han arrangerede deroppe hver sommer. Selv om de begge var afsat til anden side på det tidspunkt, opstår der kærlighed i de mange og lange samtaler, de havde hver aften deroppe.

- Jeg skulle flyve hjem lørdag morgen efter den uge der, men det havde jeg ikke rigtig lyst til. Så jeg missede flyveren og blev indtil torsdag, hvor vi fløj sammen. Og vi har været sammen siden, fortæller Kamilla Kristensen.

Kommende frue - men fjende på banen

I dag har de fælles postkasse og to små sønner med fart på, så de har for længst bundet sig til hinanden. Så da Kamilla Kristensen i lørdags fyldte 34 år, havde Jakob Larsen besluttet sig for at give hende en gave, hun aldrig vil glemme: Et frieri i en helikopter i luften over Odense.

Kamilla Kristensen tog en selfie af hende og Jakob Larsen i helikopteren, da hun var stoppet med at græde og havde sagt ja. Foto: Privat

- Jakob fik virkelig nailet den der. Det var virkelig stort. Ja, det var en af de bedste dage i mit liv altså, siger en rørt Kamilla Kristensen, der nu skal være Jakob Larsens frue.

Samtidig er hun også hans fjende på håndboldbanen.

Efter fem sæsoner som træner for GOG's herrehold overtog Jakob Larsen i sommerpausen jobbet som cheftræner for Nykøbing Falsters danske mestre for kvinder og trådte samtidig ind i Kamilla Kristensens håndbolddagligdag - som træner for en af hendes klub Odense Håndbolds største rivaler.

Netop Nykøbing Falster og Odense mødes lørdag klokken 16:10 i SuperMatchen på TV 2 - det første møde i sæsonen mellem de forsvarende mestre og en af de største favoritter til DM-guldet i denne sæson.

Jeg slog ham engang i bordtennis, og der blev han til sidst også god igen. Det skal han også nok blive, selv når vi vinder på lørdag

Odense-spilleren Kamilla Kristensen om kæresten og NFH-træneren Jakob Larsen

Kampen sætter Jakob Larsen og Kamilla Kristensen i en noget speciel situation derhjemme, hvor de er nødt til at holde nogle ting hemmelige for hinanden.

Kom hjem med is på foden

- Da jeg i går sad og så video her i sofaen, mens Kamilla sad og læste, kunne jeg godt mærke, at jeg vendte skærmen lidt væk fra hende, og jeg noterede med lidt mindre skrift, end jeg plejer, så hun ikke kunne læse mig over skulderen, griner Jakob Larsen.

- Kamilla skal jo ikke vide, hvordan jeg gerne vil ramme Odense. Det dur ikke, siger Falster-træneren.

Der er dog stadig ting, der er umuligt at holde hemmeligt.

- Hun vrikkede rundt til træning i dag. Det kunne hun jo ikke skjule, smiler Jakob Larsen.

- Nej, jeg havde jo is på, da jeg kom hjem, svarer Kamilla Kristensen.

- Ja, og haltede helt vildt. Så det ved jeg da til på lørdag, at vi bare skal hakke hende over foden, griner han.

- Det er vist gået væk inden da, svarer hun med et smil.

 

I samarbejde med TV2.dk