I det fynske folks tjeneste

Overblik: Bander og rockere i blodig hævnspiral i Odense

Her får du overblikket over, hvilke episoder der har medført, at Fyns Politi har lukket Hells Angels og Black Armys klubhuse i Odense. Lukningen varer i 14 dage og slutter 18. oktober.

I samarbejde med TV2.dk

Efter en sudepisode 27. august kunne Fyns Politi konstatere, at Black Army/Black Soldiers Odense-klubhuset på Nyborgvej 140E var blevet forskanset med stålplader på vinduerne. Foto: Ole Holbech

Efter en sudepisode 27. august kunne Fyns Politi konstatere, at Black Army/Black Soldiers Odense-klubhuset på Nyborgvej 140E var blevet forskanset med stålplader på vinduerne. Foto: Jonas Bertelsen

1 af 2

Fyns Politi kæder i et notat for første gang en stribe skyderier sammen med en konflikt mellem Hells Angels og Black Army. 

For første gang kobler Fyns Politi offentligt nu en stribe skyderier og kniv-episoder sammen.

Det sker i et notat, som TV 2 har fået aktindsigt i.

Læs også Fyns Politi: En bandekrig er igang

Notatet viser, at der efter politiets opfattelse er tale om en blodig hævnspiral mellem Hells Angels og bandegrupperingen Black Army i Odense.

Seks skyderier frem og tilbage og flere episoder med knive involveret kæder politiet sammen med konflikten, der har medført først en visitationszone i byen og siden lukning af gruppernes klubhuse.

- Der er en igangværende voldelig konflikt mellem de to grupperinger om magt og profitorienteret kriminalitet, som kommer til udtryk ved voldelige territoriale markeringer i Odense, skriver Fyns Politi i notatet.

Få overblikket

Nedenstående er en beskrivelse af de episoder der medførte politiets lukning af de to grupperingers klubhuse. Lukning slutter 18. oktober.

27. august 2016:

AK81'ere truer "araber" med kniv
Ifølge aktindsigt hos Fyns Politi bliver en mand, formentlig araber, standset af fem mænd fra Hells Angels-støttegruppen AK 81 i Odense. Manden bliver truet med kniv. Ifølge aktindsigten mistænkte de ham fejlagtigt for at være en del af Black Army.
Manden gik dog til Black Army og fortalte om episoden, der her blev tolket som "en trussel rettet direkte mod Black Army/Black Soldiers Odense".

27. august 2016:

En større gruppe tyske Hells Angels-rockere var i Danmark denne dag for at deltage i en stor HA-jubilæumsfest med rockere fra hele verden.
Da de kørte ind på en tank nær Black Armys klubhus, blev de angrebet af personer i personbiler og på knallerter.
To-tre skud blev affyret, og en tysk HA-rocker blev ramt i benet. En person er pt. varetægtsfængslet i sagen.
Politiet vurderer, at der er tale om en direkte reaktion på knivtruslerne.
I perioden efter skyderiet begynder Black Army ifølge politiet at forskanse sit klubhus med stålplader på vinduet.

28. august 2016:

Politi indfører visitationszoner
Fyns Politi indfører visitationszone i Odense og Nyborg.
- Der er blevet indført visitationszoner i de to byer, fordi vi frygter, at situationen eskalerer, lyder det fra politiet.

9. september 2016:

To bandefolk beskydes ved tank
Kort efter midnat blev der skudt mod en personbil, der holdt ved en tankstation ved Rosengårdscentret i Odense. Målet var to mænd i bilen, der ifølge politiet var medlemmer af Black Army/Black Soldiers Odense.
Politiet mener ifølge en aktindsigt, TV 2 har fået, at et medlem af AK 81/Hells Angels gik op på siden af bilen og affyrede to skud. Ingen blev ramt. Gerningsmanden flygtede fra stedet i en bil med stjålne nummerplader.
Bilen blev senere fundet brændende i Årslev. På bagsædet lå en maskinpistol.

9. september 2016:

Hells Angels-klubhus beskudt
Et halvt døgn efter skyderiet på tankstationen ved Rosengården bliver Hells Angels/AK 81-klubhuset på Petersmindevej 20, Odense C, beskudt.
Ifølge aktindsigt mistænker Fyns Politi medlemmer af Black Army-støttegruppen Black Soldiers for at stå bag. Mændene kom kørende på seks-syv knallerter.
I forbindelse med forbikørslen trak en af mændene en pistol og skød flere gange mod klubhuset.

11. september 2016:

AK 81'er stikker bandefolk ned efter overfald
Fem mænd, der ifølge politiet er en del af Black Army/Black Soldiers, forsøger at overfalde et AK 81-medlem på Skibhusvej i Odense. Ifølge aktindsigt til TV 2 afværger AK 81'eren overfaldet ved at trække en kniv og stikke en af overfaldsmændene - 29 år gammel - i armen.
Mændene flygter. De skaber siden så meget utryghed på skadestuen, at den kortvarigt lukker.

16. september 2016:

Rockere beskyder Black Army på Kochsvej
Ifølge aktindsigt til TV 2 mener Fyns Politi, at medlemmer af Hells Angels eller AK 81 denne dag skød mod formodede medlemmer af Black Army/Black Soldiers.
Skyderiet fandt sted på Kochsgade i Odense og fra en personbil mod en anden. Kun bilen og en siderude blev ramt.

20. september 2016:
Skud mod Black Army-klubhus
En bil standsede i nærheden af Black Armys klubhus på Nyborgvej 140E i Odense, og en person løb hen til klubhuset og skød to gange mod det.
Politiet har - ifølge aktindsigt til TV 2 - efterfølgende fundet to skudhuller i stålpladerne ved vinduerne til klubhuset.

23. september 2016:

Anmeldelse om skud ved bandeklubhus
Fyns Politi modtager om natten anmeldelse om, at der er afgivet skud ved eller omkring Black Armys klubhus på Nyborgvej 140E.

29. september 2016:
Mænd på knallert skyder mod personbil
Ifølge aktindsigt til TV 2 modtager Fyns Politi kl. 23.45 en anmeldelse om, at to maskerede personer, kørende på en knallert, havde afgivet 10-15 skud mod en personbil på parkeringsarealet ved Rosengårdscentret i Odense.
Vidner beskriver, at gernigsmændene var iført skimasker. Politiet finder ingen patronhylstre.
- Vi står igen med en anmeldelse om skyderi, hvor vi - ud over vidneforklaringer - ikke kan finde fysiske beviser på skyderiet, udtaler vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

30. september 2016:
Politiet stopper bandefolk med jagtgevær
Omkring kl. 04 om natten stander Fyns Politi ifølge aktindsigt til TV 2 en personbil med fem mænd, der ifølge politiet alle har relation til Black Army Odense. Bilen bliver standset i en visitationszone. 
Politiet finder et oversavet jagtgevær i bilen.

4. oktober 2016:

Politiet ransager og lukker tilholdssteder
Fyns Politi ransager klubhuse for både Black Army og Hells Angels. Politiet skriver i en pressemeddelelse, at man leder efter våben efter skudepisoder.
Under ransagningerne finder politiet to skydevåben, flere slagvåben, en kniv og en peberspray.
Politiet bruger samme dag rockerloven til at forbyde grupperingernes medlemmer adgang til klubhusene, da der vurderes at være en aktuel og akut risiko for angreb mod adresserne - hvilket også kunne skade naboer og forbipasserende.

 

I samarbejde med TV2.dk