I det fynske folks tjeneste

Prognoser med vild forårsvarme: Så varmt bliver det på Fyn

Helt usædvanlig forårsvarme er på vej mod Danmark - og kan give os den varmeste martsdag i 27 år.

I samarbejde med TV2.dk

Fredag eftermiddag forventer TV 2 Vejret omkring 18 grader i Odense Foto: TV 2 VEJRET

Det er ikke hvert år man ser folk gå rundt i shorts og T-shirt i marts - men på fredag vil rigtig mange sikkert føle trang til at smide vintertøjet og trække i den kortærmede.

Der er udsigt til usædvanligt varmt forårsvejr, når spansk varme strømmer frem mod Danmark fra syd og sydvest og mange steder i landet sender temperaturen op mellem 15 og 18 grader. I Odense forventer man omkring 18 graders varme. 

Lokalt kan det ifølge de seneste prognoser, der i den grad er i det lune hjørne, blive helt op til 20 graders varme ved grænseegnene i Sønderjylland, hvor den varme luft uhindret strømmer frem fra Mellemeuropa.

Det varme forårsvejr bliver også med en del sol - især i den sydlige halvdel af landet, mens fredagen antageligt begynder med mere skyet vejr i Nordjylland. 

Læs også Så er foråret over os! - eller er det?

Usædvanlig forårsvarme - varmeste martsdag i 27 år

Holder prognosen, og kommer temperaturen op på 20 grader, så er det helt usædvanlige temperaturer i marts måned.

Den normale maximumtemperatur for hele måneden er 14,0 grader, og det er fem år siden vi 'blot' har haft over 19 grader i marts.

Det var i 2012, hvor man ligesom i 1998 målte 19,1 grader.

Kommer temperaturen fredag over 19,1 grader, så bliver det den varmeste martsdag i Danmark siden 1990.

I 1990 havde vi alle tiders varmerekord for marts, da termometeret i Karup i Midtjylland den 18. marts nåede hele 22,2 grader.

En temperatur, der ikke er målt i Danmark i marts hverken før eller siden - og selv om det bliver varmt på fredag, så bliver det trods alt svært at slå den rekord.

Men mindre kan også gøre det. Alt tyder på vi inden måneden er omme kan komme meget tæt på eller få den varmeste martsdag i 27 år.

I samarbejde med TV2.dk