I det fynske folks tjeneste

Ren opvisning: Kommende Odense-stjerne skyder sig til tops

Stine Jørgensen var den helt store profil i sejren over Montenegro, og nu ligger hun øverst på topscorerlisten.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: Liselotte Sabroe/ Scanpix

Mandag aften viste Stine Jørgensen, der til sommer skifter til Odense Håndbold, hvorfor hun er anfører og playmaker for det danske landshold.

I EM-kampen mod Montenegro lavede Stine Jørgensen ni mål på ti forsøg og havde næstsidste hånd på yderligere ni mål. 

Trods de imponerende tal var den danske anfører ikke meget for at fremhæve sig selv efter kampen.

- Mit spil passede til spillet. Jeg var playmaker, og jeg spillede mange minutter - jeg tror, det var derfor, siger Stine Jørgensen om sin storkamp til TV 2 SPORT.

Læs også Danmark vinder over Montenegro: Fynske Althea Reinhardt snupper straffekast

Mere eksplicit er håndboldekspert Trine Nielsen, der kun har positive ord tilovers for anførerens kamp.

- Hun skaber en hel masse ro. Spillerne kigger på Stine, når kampene skal afgøres. Hun ligger og veksler mellem at være farlig selv og gøre sine medspillere farlige.

Ikke nok med, at Jørgensen gik forrest hele kampen igennem, så tog hun også ansvaret, da Danmark fik straffekast ved stillingen 21-21 med 40 sekunder tilbage.

- Jeg forsøgte at få ro på så meget som muligt og ikke tænke så meget, men mere fokusere på det skud, jeg skulle lave og finde taktikken for det, siger hun.

Den danske anfører ligger med sine ni mål og fem assists, som hun står noteret for officielt, øverst på EHF’s topscorerliste. Årsagen til, at hun står noteret for fem og ikke ni assists, er, at håndboldforbundet gang for gang vurderer, hvorvidt afleveringen spiller en afgørende rolle for scoringen.

I samarbejde med TV2.dk