Sidste dag med varmt septembervejr - temperaturen kan nå 22 grader

Vejret bliver pænest i den sydøstlige del af landet, men også Fyn får flot onsdagsvejr.

Tirsdag markerede jævndøgnet overgangen til vinterhalvåret, men ikke desto mindre vil vi onsdag fortsat opleve temperaturer, der er en sommerdag værdig.

Selvom mange danskere stod op til tåge, som stedvis har været tæt, så fik solen hurtigt gjort kål på tågen, som i formiddagstimerne fordampede.

 

Det giver plads til masser af solskin og hastigt stigende temperaturer, der hurtigt stiger til over 20 grader.

Varmest bliver det i den syd- og østlige del af Danmark, hvor den varmeste luft strømmer op over landet fra sydvest. Her kan temperaturen i eftermiddagstimerne nå 22 til 23 grader, men lokalt kan det ikke udelukkes, at temperaturen når 24 grader.

På Fyn forventes temperaturen dog højest at nå op omkring 22 grader.

Højeste temperaturer onsdag eftermiddag. I den sydøstlige del af landet kan termometrene vise 23 - eller måske endda 24 grader. Foto: TV 2 VEJRET
Højeste temperaturer onsdag eftermiddag. I den sydøstlige del af landet kan termometrene vise 23 - eller måske endda 24 grader. Foto: TV 2 VEJRET

Det skete tirsdag, hvor der i Abed på Lolland blev målt 24,1 grader som den højeste temperatur.

Et af de steder, hvor septembervarmen onsdag kan blive usædvanlig, er på Hammerodde på Bornholm, hvor en temperatur på over 23,4 grader vil udløse den højeste temperatur på denne tid af året siden september 1874. Det er ikke sikkert, at det bliver så varmt - men det kan ikke udelukkes.

Flere skyer mod vest - og mulighed for regn

Det bliver dog ikke nær så pænt - og varmt - i den nordvestlige del af Danmark, hvor fronter fra Nordsøen trænger sig på. Her vil det være overskyet en stor del af dagen, og i perioder kan er også falde lidt regn af og til.

Desuden vil vinden efterhånden friske op, og det er et forvarsel om et gedigent vejrskifte torsdag, der byder på blæst, regn og lavere temperaturer.

Se den seneste vejrudsigt fra TV 2 Vejret.