I det fynske folks tjeneste

Skadet Viktor Axelsen må opgive at forsvare stor titel

Viktor Axelsen trak sig i denne uge fra Indonesia Masters med en ankelskade, og nu volder den så store problemer, han også trækker sig fra India Open.

I samarbejde med TV2.dk

Viktor Axelsens ankelskade volder fortsat store problemer. Foto: MANAN VATSYAYANA, Ritzau Scanpix

Efter en flyvende start på året med en turneringssejr i Malaysia Masters løb den danske verdensmester torsdag ind en skade, da han landede forkert under Super 500-turneringen i Indonesien. 

Læs også Få overblikket på ét minut: Her er alle vinderne fra Sportslørdag

Det betyder, han nu må opgive at forsvare sin titel i India Open den kommende uge. Det skriver Viktor Axelsen på sin Facebook-side:

- En hurtig opdatering fra Danmark. Min ankel volder mig stadig problemer, og derfor bliver jeg desværre nødt til at trække mig fra India Open næste uge. Jeg elsker at spille i Indien, så jeg er selvfølgelig virkelig skuffet over, jeg ikke kan spille. Jeg ser frem til at komme tilbage næste år.

Det var i andenrundekampen mod japanske Kazumasa Sakai, at Axelsen trak sig ved stillingen 21-23, 7-11, efter han mod slutningen af første sæt var landet forkert på sin ankel. Da smerterne efterhånden blev større, valgte danskere at trække sig.

- Der sker noget efter en landing, hvor jeg begynder at føle et pres på ydersiden af venstre fod. I slutningen af første sæt kan jeg så mærke, at det er noget med min ankel, hvor det giver smerter.

- Jeg prøvede at spille videre, men det blev stille og roligt værre, så jeg valgte, i samråd med Kenneth Jonassen (landstræner, red.), at tage beslutningen om at stoppe, fordi det ikke var det værd at gøre det værre, sagde Axelsen torsdag til TV 2 Sport.

I samme ombæring kunne han dog umiddelbart konstatere, at der ikke var revet noget over i foden eller omkring anklen. Spørgsmålet bliver nu. hvorvidt Axelsen når at blive klar til DM, der for ham starter om 11 dage.