I det fynske folks tjeneste

Storebæltsbroen sætter rekord efter prisfald

Sund og Bælt får op mod 1000 bestillinger om dagen på en Brobrizz, efter prisnedsættelsen trådte i kraft ved årsskiftet.

I samarbejde med TV2.dk

Sund og Bælt sænkede prisen med 35 kroner for at passere broen for personbiler med Brobizz.

Over de seneste to dage – onsdag og torsdag – har man på Storebæltsbroen sat rekord i andelen af folk, der har benyttet Brobizz som betalingsmiddel. 

Læs også Video: Sådan får man juletræerne op på Storebæltsbroen

Det sker, efter Sund og Bælt ved årsskiftet sænkede prisen med 35 kroner for at passere broen mellem Sjælland og Fyn for personbiler med Brobizz.

- 73,46 procent af vores kunder betaler med en Brobizz. Det er det største antal siden broens åbning (i 1998, red.), fortæller chefen for betalingsanlægget i Sund og Bælt, Jens Kjær Nielsen, til TV 2.

Og det er ikke kun antallet af passerede biler med Brobizz, der er steget.  Sund og Bælt får i øjeblikket omkring 1000 bestillinger om dagen på den lille boks.

Prisen vil falde yderligere

Den øgede mængde af folk, der betaler med Brobizz, forventer Jens Kjær Nielsen vil stige til helt op mod 5000 biler ekstra hver dag.

Derudover tror han, at de mange bestillinger på Brobizz vil fortsætte.

- Vi kommer til at ligge jævnt på 1000 bestillinger om dagen frem til påske, før det stilner af. Til den tid har vi leveret Brobizz til mellem 80-90.000 kunder, afslutter han.

Prisen for at passere Storebæltsbroen i personbil med Brobizz er faldet fra 228 kroner til 194 kroner, mens det stadig koster 240 kroner, hvis man betaler kontant.

I 2023 vil man hæve rabatten med 25 procent.