I det fynske folks tjeneste

Torden og skybrud kan ramme Fyn

Der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød på Fyn fra sidst på eftermiddagen og frem til natten til onsdag.

I samarbejde med TV2.dk

Foto: TV 2 VEJRET

Så er det igen tid til at tjekke tagrender for nedfaldne blade og mos og sikre trampoliner og lette havemøbler, for der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød i løbet af eftermiddagen og aftenen i store dele af Danmark.

TV 2 VEJRET har derfor et varsel ude om skybrud gældende fra klokken 16 og frem til klokken 3 natten til onsdag.

Varm og fugtig luft på forsiden af en koldfront

Varm og ustabil luft strømmer op over Danmark på forsiden af en koldfront, som nærmer sig vestfra, og sidst på eftermiddagen vil der i den varme luft blive dannet kraftige byger, som lokalt kan give mere end 15 millimeter regn på blot en halv time, hvilket er kriteriet for skybrud.

Kraftig regn og skybrud

Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Bygerne ser ud til i første omgang at blive dannet langs en linje ned gennem Jylland fra Nordvestjylland til Sønderjylland, og linjen ventes siden at bevæge sig mod øst og nordøst hen over hele Jylland.

 

Nye byger fra sydvest ud på aftenen

I løbet af aftenen bliver der dannet et område med nye, sammenklumpede byger på den jyske linjes forlængelse nede over Tyskland, og denne mere intense klump vil kunne trække op over Fyn til aften og ud på natten.

Bygerne mister gradvist pusten i løbet af natten, og efter klokken tre natten til onsdag er der ikke længere risiko for skybrud.

Vær opmærksom på, at skybrud i sagens natur er vanskelige at forudsige præcist, og de vil altid være lokale i det varslede område. Varslet skal tolkes som en forhøjet risiko for, at man kan blive ramt inden for varslingsområdet.

I samarbejde med TV2.dk