I det fynske folks tjeneste

Verdensmesteren Viktor Axelsen landet i Danmark

Viktor Axelsen blev mødt i Københavns Lufthavn med stor jubel og en krammer af sin mor.

I samarbejde med TV2.dk
00:25

Viktor Axelsen vendte mandag eftermiddag hjem til Danmark, efter han søndag i Skotland blev verdensmester i badminton. Som den første danske herresinglespiller i 20 år. 

Læs også Familien Axelsen jubler: - Det kan ikke blive større

Derfor var rigtig mange mennesker mødt op i Københavns Lufthavn for at hylde den nykårede verdensmester, da han landede mandag eftermiddag.

- Det er meget overvældende, at så mange er mødt op. Lige nu nyder jeg det bare. Det er helt vildt at se så mange mennesker, der er mødt frem for at møde en, fortæller Viktor Axelsen.

- Der er rigtig meget opmærksomhed lige nu, og jeg nyder anerkendelsen og synes, det er mega fedt, siger han til TV 2 Sport.

En af dem, der stod klar til at modtage Viktor Axelsen, var hans mor. Han havde glædet sig meget til at se hende, for modsat faderen og søsteren har hun måtte nøjes med at se sin søn udradere store badmintonspillere som Chen Long og Lin Dan i tv.

Da Axelsen trådte gennem dørene ud til ankomsthallen, gik han nærmest også straks over til hende og gav hende en krammer.

Rådhuspandekager

Selv om Viktor Axelsen mødte smilende op til folkene i Københavns Lufthavn, var det en træt verdensmester. Aftenen forinden havde han fejret sejren sammen med venner og familie.

- Jeg kunne ikke rigtig sove i nat. Der er selvfølgelig smæk på lige nu, men det er dejligt. Vi sad i hotellobbyen, hvor vi fik noget at drikke og hyggede os, siger han.

Efter hyldesten i lufthavnen går turen videre til Københavns Rådhus, hvor byens overborgmester Frank Jensen har inviteret ham på pandekager. En kutyme blandt danske sportsudøvere, der har leveret en stor præstation.