I det fynske folks tjeneste

Vinden giver en bidende kold onsdag

Selvom termometret står på plus, vil du opleve vejret som frost.

I samarbejde med TV2.dk
01:00

Video: TV 2 VEJRET

Udsigt for det fynske område, der gælder til torsdag morgen, udsendt klokken 05.00

Tørt med nogen sol, men i løbet af eftermiddagen bliver det mere skyet fra vest. Temperaturer op mellem 1 og 4 graders varme, og vinden tiltager og bliver jævn til hård fra syd og sydøst, ved kysterne op til kuling.

I aften og i nat skyet og i løbet af natten kommer der nedbør fra vest, mest som regn. Temperaturer mellem frysepunktet og 3 graders varme, og jævn til hård vind fra sydøst og syd, ved kysterne op til kuling.

Kilde: DMI

Selvom temperaturen ikke skifter, vil onsdag føles bidende kold oven på en relativt flot tirsdag. Vindens såkaldte chillfaktor gør, at det vil føles som frostvejr.

- Mens vi tirsdag har haft smukt vejr med temperaturer på en til tre grader, vil det med kuling og kraftige vindstød føles som ned til fem graders frost onsdag, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Ligesom tirsdag bliver også onsdag præget af en masse solskin, men efterhånden som det nuværende højtryk i løbet af dagen bevæger sig bort, kommer der flere skyer.

- Onsdag kommer vi rigtig til at mærke, hvad det betyder, når det blæser op. Selvom det hjemmefra ser meget fint ud, vil vinden gå gennem marv og ben og gøre det bitterligt koldt, når man kommer udenfor, lyder det fra Jens Ringgård Christiansen.

Læs også Royal opbakning giver gejst i historisk forening

Chillfaktor kaldes også for kuldeindeks og er et udtryk for, hvordan vind og temperatur føles i kombination med hinanden.

Kuldeindeks: Du kan se det præcise skema her 

- Når vi kigger nøgternt på vejret tirsdag og onsdag, ser det nogenlunde ens ud, men alle, der bevæger sig ud onsdag, vil opleve, at det er helt anderledes, fortæller Jens Ringgård Christiansen.

Blæsten påvirker alene følelsen, når den isolerende luft hele tiden bliver blæst væk fra huden. Et termometer vil ikke blive påvirket, ligesom at chillfaktoren heller ikke vil kunne få vand til at fryse ved plusgrader.

  Foto: TV 2 VEJRET