I det fynske folks tjeneste

To helikoptere og hundepatruljer ledte efter forsvunden Oure Højskole-elev

Søndag morgen var både helikoptere og hundepatruljer sat ind for at lede efter en 19-årig pige, der var forsvundet efter en badetur i Vesterhavet ved Hvide Sande.

I samarbejde med TV MIDTVEST

To helikoptere deltog i eftersøgningen af den forsvundne højskoleelev. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer

Denne weekend er Oure Højskole fra Fyn på surfcamp på Hvide Sande Camping. Natten mellem lørdag og søndag besluttede flere af højskoleeleverne sig for, at de ville bade i Vesterhavet.

Læs også Togulykken på Storebæltsbroen - Vi var rustet til en hændelse som denne

- Klokken 3.40 fik vi meldingen om, at en af eleverne var forsvundet i forbindelse med badeturen, siger Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller, at det var en 19-årig pige fra Sjælland, der var forsvundet.

Fundet søndag morgen

I søgningen efter den forsvundne pige blev der både tilkaldt flere hundepatruljer, redningshelikopteren og en Fennec-helikopter fra Karup.

Lederen af surfcampen fortæller til TV MIDTVEST, at alle eleverne deltog i eftersøgningen i nat. De er alle i dag meget berørte af situationen, men fortsætter deres surf-undervisning i morgen.

- Klokken 7.30 blev hun fundet ved en butik i Hvide Sande. Hun var blevet væk og kunne ikke finde tilbage til campingpladsen. Hun var lidt kold, men ellers okay, forklarer Simon Skelkjær.

Ifølge vagtchefen var den 19-årige pige vendt om, da eleverne var på vej i vandet, fordi hun synes, det var for koldt til at bade i.

Lederen af surfcampen fortæller, at den 19-årige pige var faldet i søvn i klitterne, men hun var vågnet da helikopteren fløj over hende og lyste.