I det fynske folks tjeneste

Fynbo blev svindlet: Lejede sommerhus i Blåvand af falsk ejer

En mand forsøger at leje et sommerhus i Blåvand ud via Facebook – men det er slet ikke hans sommerhus, opdagede fynbo.

I samarbejde med TV SYD

Sommerhuset her er lejet ud til flere forskellige familier, men det er ikke husets ejer, der har lejet det ud. Foto: Feriekompagniet

Et sommerhus i Blåvand ser lige nu ud til at være omdrejningspunktet i en sag om svindel – til stor frustration for flere skuffede gæster.

Herunder Pernille Dideriksen fra Otterup, der nu kan kigge langt efter de penge, som hende og familien havde indbetalt til ham, de troede var ejer af sommerhuset.

- Jeg blev bare så sur, for vi havde glædet os til at komme på ferie, siger hun.

Lige så frustreret er sommerhusets rigtige ejer, Kim Korsholm, der ikke kender noget til de mange udlejninger af huset i Blåvand. 

Vi tænkte også, at det var for godt til at være sandt, for det lød billigt

Pernille Dideriksen fra Otterup

Bliver ringet op af fremmede

Kim Korsholm er de seneste dage blevet kontaktet af mennesker fra hele landet, der har lejet hans sommerhus. Eller det troede de.

Problemet er nemlig, at de har lejet det af en mand, der kalder sig Gert Pedersen - og han ejer ikke huset og har intet at gøre med udlejningen af det.

- Jeg bliver ringet op af vildt fremmede, der tror, de har lejet mit hus, og jeg er vildt bedrøvet på deres vegne, men jeg må fortælle dem, at de nok er blevet udsat for bedrageri, fortæller Kim Korsholm.

I alt har syv personer kontaktet Kim Korsholm, fordi de har fundet ud af, at der var noget galt med deres sommerhusbooking. Men Kim Korsholm frygter, at endnu flere kan være blevet snydt – måske uden at være klar over det.

- Folk har set advarslen på Facebook eller tjekket huset på Tinglysningen, men mange har måske ikke set advarslen? Der kan komme mange familier næste lørdag, som tror, de har lejet huset. Det er også ærgerligt for de gæster, der rent faktisk har lejet det, og som bare gerne vil have fred og ro, siger han.

Mistede 2.400 kroner

Fynboen Pernille Dideriksen havde netop lejet Kim Korsholms sommerhus af Gert Pedersen, og familien skulle have været afsted i uge 29.

Det var en dårlig fornemmelse, der fik hende til at tjekke op på bookingen og opdage, at Gert Petersen slet ikke var ejer af huset. 

Så håber vi, historien kommer langt ud, så folk ikke tager turen fra Lolland Falster til Blåvand for at finde ud af, de er blevet svindlet

Finn Christensen, direktør i Feriekompagniet

Nu har familien i stedet fundet et hus på Langeland i samme uge, men de 2.400 kroner, de indbetalte som depositum til Gert Pedersen, regner de ikke med at se igen. Episoden har de anmeldt til politiet.

- Vi tænkte også, at det var for godt til at være sandt, for det lød billigt, men det er vores første gang i sommerhus, så vi kender ikke priserne, siger hun.

Hos Feriekompagniet, som står for at leje Kim Korsholms sommerhus ud, er man bekendt med problemerne. Derfor vil man også forberede de gæster, der rent faktisk har lejet sommerhuset på, at der kan komme uventede gæster.

- Og så håber vi, historien kommer langt ud, så folk ikke tager turen fra Lolland Falster til Blåvand for at finde ud af, de er blevet svindlet, siger Finn Christensen, der er direktør i Feriekompagniet.

Privat udlejning giver færre rettigheder

Ifølge Forbrugerrådet Tænk har man bedre rettigheder, hvis man booker sit sommerhus gennem et udlejningsbureau.

Derudover anbefales det, at man betaler opholdet med Mobilepay, fordi man får flere oplysninger om udlejeren, end hvis man betaler kontant. Forbrugerrådet Tænk får hvert år henvendelser fra folk, der bliver udsat for denne form for svindel, og de frygter, der kan komme flere sager i år, fordi efterspørgslen på sommerhuse er større.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan ikke sige noget om sagen, da den efterforskes i andre kredse. Ifølge politiet er denne form for svindel ikke ny, men politiet kan ikke oplyse, hvor ofte det sker.

'Gert Pedersen' er ikke vendt tilbage på TV SYD's henvendelse.