I det fynske folks tjeneste

Se video: Danmarks længste svømmetur har været et kæmpe familieprojekt

Efter at have gennemført Danmarks længste svømmetur svømmede fynske Lars Simonsen søndag i land ved grænsen i Flensborg Fjord.

I samarbejde med TV SYD
01:08

Uden sin mor kunne Lars Simonsen ikke have klaret Danmarks længste svømmetur. Video: Christian Kallenbach, TV SYD

Mens Lars Simonsen har taget det ene tag efter det andet, og han meter for meter har bevæget sin krop hele vejen rundt om Danmark, så har hans mor og far kæmpet lige så meget for at få hele oplevelsen til at blive til virkelighed.

Efter ét år og 1.370 kilometer gennemførte Lars Simonsen i dag Danmarks længste svømmetur hele vejen rundt om Danmark.

TUREN I TAL

  • Omkring 1.370 kilometer
  • Gennemsnitsfart på 2,5 kilometer i timen
  • Svømmer i snit 9,5 kilometer per tur
  • Den længste tur har været 24,7 kilometer; den korteste omkring tre.
  • Lars Simonsen har i snit indsamlet 18 kroner per svømmet kilometer. 

Uden hans forældre ville han ikke have svømmet i mål i dag ved grænsen i Flensborg Fjord. 

- Det har været så stort at kunne dele det her eventyr sammen med dem og dele alle oplevelserne, siger Lars Simonsen, der betegner sig selv som en eventyrer.

Lars har fået sin mor ud af depression

Under forløbet har han hans mor, Ilse Simonsen, gået 1.000 kilometer, og hans far har kørt omtrent det dobbelte for at levere provianter til deres søn.

Men der har været en lidt større mening med Ilse Simonsens mange skridt. For langsomt er hun kommet ud af sin depression, og det var faktisk hele meningen med hendes søn meget lange svømmetur.

Læs også 1.250 kilometer til vands: - Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker tilbage

- Jeg har nydt at gå på stranden, hvor jeg ikke har skullet forholde mig til andet end bare at levere provianter, når han kom ind, siger Ilse Simonsen og fortsætter:

- Jeg er så stolt over, at han har taget os med på sådan et eventyr. Vi har oplevet så meget sammen.

På hjemmesiden "Livet er godt - følg os" deler Lars Simonsen sammen med sin familie ting fra deres liv som 'fuldtidseventyr-familie'.

EVENTYREREN LARS SIMONSEN

  • Lars Simonsen har sammen med sin kone, Suzi Oud, og børnene Tiuri og Liva sejlet 2.000 kilometer i kano på Yukonfloden i Canada/Alaska.
  • Hele familien har sejlet i kajak fra København til Istanbul. Bortset fra en måneds juleferie på land var de undervejs i 535 dage. Det er den længste ekspedition med såkaldte Hobie-kajakker, der nogensinde er gennemført.
  • Lars Simonsen bor i Svanninge nær Faaborg. Han har tidligere bestyret en campingplads. I dag lever han af at skrive bøger og holde foredrag om sine rejser.
  • Svømmeturen rundt om Danmark er Lars Simonsens seneste eventyr, der har taget syv måneder og ti dage, og den har været 1.370 kilometer lang.

Kilde: Ritzau

I samarbejde med TV SYD