I det fynske folks tjeneste

Dykkertur ved Storebælt fik beredskab til at slå alarm

En borger på land blev noget bekymret, da vedkommende så to personer ude i vandet ved Storebæltsbroen. Derfor blev der straks slået alarm.

I samarbejde med TV2 ØST

Beredskabet blev testet torsdag middag, da der blev slået alarm om en mulig drukneulykke nær Storebælt. Foto: Morten Bøgh/Alarm112danmark

Beredskabet blev testet torsdag middag, da der blev slået alarm om en mulig drukneulykke nær Storebælt.

Læs også Bil gik i brand på motorvejen

En borger troede, at to personer ude i vandet var i fare.

- Det var to dykkere, der lå ude og dykkede under pylonerne af Storebæltsbroen med dykkerbøje, så det var helt, som det skulle være. De var slet ikke i nød, siger Ole Hald, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En borger på land slog alarm

Det var en borger på land på Sjællandssiden, som med kikkert havde set to personer ligge derude i vandet.

- Nu fik vi afprøvet beredskabet, og konstateret at der ikke var noget galt derude. De var hurtigt fremme. Der var et fartøj fra Flådestation Korsør, der lå ude i Storebælt, som var fremme i løbet af få minutter, siger vagtchef Ole Hald.

Dykkerne havde ellers taget deres forholdsregler præcis, som de skal ved at have en synlig bøje med sig.

- Når de nu havde markeret deres dykning, som de skal, så er det jo gjort efter bogen. Det er nok det her, der engang imellem vil ske, hvor man tror, der er fare på færde og så viser det sig, at det er der heldigvis ikke, siger Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Så blev beredskabet afprøvet

Hellere rykke ud én gang for meget, end en gang for lidt, understreger vagtchefen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Folk er meget opmærksomme på, hvad der foregår ude på vandet, og der er lidt meget blæst derude i dag, det kan vi også godt se på vores radar, siger Ole Hald.

- Men så fik vi lavet den øvelse og heldigvis konstateret, at folk var i god behold.