I det fynske folks tjeneste

TV 2/Fyn - den korte historie

TV 2/Fyn er en ud af otte regionale TV 2-stationer i landet. Tv-stationen ligger i Odense, og vi sender live-nyheder på TV 2/Fyn fra klokken 17.00 til klokken 20.00 på alle hverdage samt i daglige nyhedsudsendelser på TV 2.

Sendetider

TV 2/Fyn beskæftiger omkring 70 medarbejdere, hvoraf de cirka 53 er journalister.

Vi sender på alle hverdage live med masser af fynske nyheder på TV 2/Fyn fra klokken 17 - 20.

På TV 2 sender vi på hverdage nyheder kl. 12.10, 17.15, 18.10 og 19.30. Fra mandag til torsdag sender vi desuden sene nyheder kl. 22.20

Etablering

TV 2/Fyn sendte for første gang den 10. januar 1989. De første 15 måneder sendte stationen fra Fyns Forsamlingshus i Kongensgade i Odense.

Dengang var der ikke mange regionale tv-nyheder. TV 2/Fyns programmer var fortrinsvis længere indslag om livet på Fyn før og nu.

Den 1. maj 1990 flyttede TV 2/Fyn til et helt nybygget TV-hus i Svendborg. Formålet med flytningen var, at fynboerne skulle undgå forvekslinger mellem TV 2/Danmark på Kvægtorvet, og den regionale tv-station.

Flytningen blev samtidig startskuddet til en mere nyhedsorienteret tv-dækning. Langsomt kom der flere og flere nyheder på TV 2/Fyn, og det betød samtidig, at stationen fik flere og flere seere.

I takt med at TV 2/Fyn blev nyhedsorienteret steg behovet for en mere central placering på Fyn, og i 1996 besluttede bestyrelsen, at stationen skulle flytte tilbage til Odense, og i september 2000 blev helt nyt tv-hus på Olfert Fischers Vej i det sydøstlige Odense taget i brug.

Tv-huset

Den mere centrale placering midt på Fyn giver tv-stationen mulighed for at dække hele Fyn mere ligeligt. TV-huset er placeret i naturskønne omgivelser i det sydøstlige Odense.

Der er gode muligeder for udendørs tv-optagelser. Huset ligger samtidig tæt på de trafikale hovedåre, så der er gode vejforbindelser til hele Fyn.

I foråret 2003 blev hele stationens optage- og afviklingsudstyr udskiftet, og TV 2/Fyns produktion er i dag digital fra optagelse til afvikling.

Når journalisterne og fotograferne kommer hjem med optagelser bliver de lagt ind på en central computer, hvorefter optagelserne kan redigeres fra alle pladser i redaktionen.