I det fynske folks tjeneste

Efterskole truet af vådområde: - Det er helt vanvittigt

Er vi købt eller solgt? Det spørger en efterskole i Flyvsandet lige nu sig selv om. Skolen har nemlig både fodboldbaner og hestefolde, hvor kommunen overvejer et vådområde.

02:37

Efterskole: Udvalgsformand har stadig ikke givet os klar besked om vådområde

Kommunen har i al hemmelighed arbejdet med planer om at omdanne  200 hektar land til vådområde ved Nærø Strand.

 

Læs også Frustration: Jeg fatter ikke, at de ikke vil mødes med os

Planerne blev i maj måned lækket til dem, der bor og driver virksomhed på stedet - og siden har de forgæves forsøgt at få politikere og embedsmænd til at forholde sig til deres bekymring. 

Så sent som i fredags afviste den politisk ansvarlige at give de berørte borgere et klart svar på, hvad fremtiden bringer - og det forstår man ikke på den lokale efterskole.

- Det er helt vanvittigt, lyder det fra efterskoleleder på Flyvesandet Efterskole, Pavia Jakobsen.

Læs også Læk på Nordfyn: Ingen spor efter muldvarpen i kommunalbestyrelsen

Efterskolen skriver selv, at den er en skole i naturen - og tilbyder linjerne Mad & Kultur, Science/Outdoor, Fiskeri, Jagt og Islandsk Hestelinje.

  Foto: Pernille Gram

Og islandske heste og bueskydning tiltrækker nye elever - men begge dele kræver plads. Plads som kommunen altså i hemmeligholdte planer har kigget på at lade oversvømme.

Og så sent som ved årsskiftet købte Flyvesandet Efterskole en ejendom, som også ligger i det område, som kommunen altså overvejer at lade oversvømme. 

Efterskolen er i gang med at renovere bygningerne her - men kommunen har planer om at lade området oversvømme Foto: Pernille Gram

Når efterskolen er færdig med etableringen og renoveringen - så har skolen brugt 2,5 millioner kroner. 

Havde I turde kaste jer ud i det projekt, hvis I havde vidst dengang, at kommunen sad og barslede med sådanne planer?

- Så havde vi nok måtte beslutte anderledes. Så var det jo ikke det her vi havde tænkt. Den dag vores formand ringede og sagde; at den er helt gal - at nu snakker man faktisk om og oversvømme hele det her projekt. Der blev jeg da lige lidt stille - det skal jeg da indrømme.