I det fynske folks tjeneste

Erling Bonnesen: Klare retningslinjer i forhold vådområder

Staten bør holde skarpt øje med, hvordan kommunerne håndterer arbejdet med nye vådområder. Det mener Venstre-politiker Erling Bonnesen efter, at borgere føler sig snigløbet af Nordfyns Kommune.

00:29

Der er brug for mere klare retningslinjer i forhold til, hvordan kommunerne arbejder med at udpege mulige nye vådområder.

Det mener miljø- og fødevareordfører i Venstre, Erling Bonnesen.

Udmeldingen kommer efter, at vi her på TV 2 Fyn har bragt en række historier om vrede og utrygge borgere og landmænd, som føler sig snigløbet af Nordfyns Kommune.

Kommunen har uden at inddrage de berørte udpeget, skitseret og beregnet på flere mulige projekter. En del af dem har kommunen siden sendt videre til Naturstyrelsen uden at bede om tilladelse fra lodsejere med jord de pågældende steder.

Selvom Erling Bonnesen ikke ønsker at kommentere enkeltsager, medgiver han, at der er meget, der tyder på, at man nogen steder griber arbejdet forkert an.

Læs også Lodsejere til nordfynske politikere: Kom til vores møde

 

01:07

En pressemeddelelse til lodsejerne, som råder til at søge information på kommunens hjemmeside, har ikke skabt mindre frustationen og vrede.

Luk video