I det fynske folks tjeneste

Kort: Se de aktuelle nordfynske vådområder her

De seneste uger er en række frustrerede borgere og lodsejere stået frem på TV 2/FYN. Fælles for dem er deres vrede og frustration over Nordfyns Kommune.

Foto: Pernille Gram

Som led i vådområdeaftalen mellem KL og Venstre-regeringen skal der etableres ca. 2.500 hektar vådområder på Fyn. Nordfyns Kommune har udpeget en række områder i kommunen som mulige projektområder. 

Og kommunens ageren og det, at de uden at informere eller spørge om lov har udpeget, planlagt og beregnet på mulige vådområder, hvor der bor borgere eller drives virksomhed, har gjort en række nordfynboer vrede.

Få et overblik over områderne her. 

Læs også 2000 hektar nye vådområder på vej: Se om det påvirker dig

Det drejer sig om Ellebækken, Klinte Strand, Stensby, Eskelund Mose og Fjordmarken Vesterende. Disse områder er alle nogen, som skaber frustration og vredeblandt borgere og lodsejere.

Det gør det, fordi Nordfyns Kommune uden at informere eller spørge om lov har udpeget, planlagt og beregnet dem som mulige vådområder, selvom der bor folk og drives virksomhed på arealerne. 

Lige nu undersøger Naturstyrelsen, hvorvidt områderne er egnet til vådområder. Du kan på kortet herunder danne dig et overblik over de udvalgte steder. 

 

Du kan læse mere om Nordfyns Kommunes planer med vådområder her.

Læs også Lodsejere: Vi har sagt nej, men kommunen arbejder videre

Ved Givskud ved Vejle har de været igennem nogenlunde samme forløb. Her lykkedes det at finde frivillige aftaler.

02:21 Luk video