Lodsejere til nordfynske politikere: Kom til vores møde

En flok borgere og virksomhedsejere fra Krogsbølle gør nu det, de i månedsvis har forsøgt at få politikere og embedsmænd i Nordfyns Kommune til – de indkalder til stormøde.

Mødet løber af stablen onsdag den 28. september klokken 19.00 i Bårdesø Forsamlingshus.

Forsamlingshuset er booket, løbesedler er i trykken og invitationer er på vej til kommunens politikere. Det fortæller en af dem, som står bag næste uges forsøg på et få politikerne i tale.

- Vi vil have svar på de spørgsmål, vi går og tumler med. Hvilke projekter kan blive sendt ind i fremtiden? Hvad sker der, hvis ingen vil være med frivilligt? Kommer lukkede projekter så tilbage igen? Den uvished er uacceptabel, siger Kim Skou Rasmussen.

Mødet kommer i kølvandet på en række historier om utrygge borgere og lodsejere, som frygter, at kommunen forsøger at liste mulige vådområder ind ad bagdøren - trods protester.

Udvalgsformanden har afvist at holde møde

Lodsejerne har flere gange efterlyst en mødeinvitation fra Nordfyns Kommune.

- Nu gør vi det nemt for kommunalpolitikerne. De skal bare møde op på onsdag og svare på vores spørgsmål, siger Kim Skou Rasmussen.

En af dem, der har forsøgt at få et møde op at stå med Nordfyns Kommune, er frugtavler, Henning Jensen.

Hans plantage ligger lige midt i det område, som kommunen ifølge et af i alt 12 skitseprojekter, har flirtet med tanken om at lade oversvømme.

- At vi rent faktisk overhovedet ikke kan få et møde hverken med administrationen eller med politikerne. Det fatter jeg ikke, sagde frugtavler Henning Jensen, da sagen kom frem tilbage i august.

Formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Nordfyns Kommune, den konservative Franz Rohde, har hidtil afvist at mødes med lodsejerne.

Han har gentagne gange henvist til, at kontakten til de berørte borgere, virksomheder og landmænd varetages af landbrugets interesseorganisation, Centrovice.

TV 2 Fyn følger onsdagens borgermøde.