I det fynske folks tjeneste

Se video: Her får Birgit besked om, at kommunen bøjer sig

Det var en noget overrasket - og meget glad Birgit Fribo, der fik nyheden om, at Nordfyns Kommune har droppet planerne om vådområde i familiens baghave.

00:39

Video: Mogens Zender

Gennem længere tid har Birgit Fribo og hendes mand, Jørgen, kæmpet imod Nordfyns Kommunes planer om at inddrage flere lodsejeres jord til vådområde. Familien Fribo ejer et lille landbrug på 60 hektar, og her ligger de 20 hektar lige midt i det område, som var udpeget til muligt vådområde. 

 Neeeej, hold da op. Tænk sig, nu har vi gået her og været bange for, at sagen ville komme op igen. Nej, det er næsten ikke til at....Jeg kan næsten ikke stå stille efter jeg hører det.

Birgit Fribo, lodsejer, Fjordmarken

Den konflikt harTV 2/FYN har fortalt om flere gange. 

Fredag kunne TV 2/FYN så fortælle, at Nordfyns Kommune nu dropper planerne om et vådområde ved Fjordmarken Vesterende.  Ét ud af fem mulige vådområdeprojekter i Nordfyns Kommune. 

Den nyhed fik Birgit Fribo under et interview med TV 2/FYN. 

Læs også Birgit er rasende på Nordfyns Kommune - Hvad F.... bilder de sig ind?

Borgmesteren siger her for kort tid siden, at "vi har besluttet os for at trække hele projektet tilbage. Vi retter henvendelse til Naturstyrelsen og trækker projektet tilbage. Hvad siger du til det?

- Jah.....altså...ha ha - så må vi have fat i en flaske rødvin i aften da. Er det rigtigt?

Det er fuldstændigt rigtigt.

- Neeeej, hold da op. Tænk sig, nu har vi gået her og været bange for, at sagen ville komme op igen. Nej, det er næsten ikke til at....Jeg kan næsten ikke stå stille efter jeg hører det.

- Hold da op, det var vel nok dejligt.

- Jeg er rørt til tårer over det her. Hold da op. 

Kommune ignorerede protester
Tidligere fredag kunne TV 2/FYN fortælle, at kommunen ellers havde ignoreret otte familiers protestunderskrifter fra området omkring Fjordmarken Vesterende. Det var anden gang, at beboerne skrev under på, at de ikke ønskede at afgive jord til vådområdet. 

Naturstyrelsen spurgte nemlig til protesterne og om det gav anledning til, at kommunen ville trække ansøgningen om en ny forundersøgelse af området tilbage. Hertil svarede Nordfyns Kommune, at underskriftsindsamlingen ikke gav anledning til yderligere bemærkninger til ansøgningen.

Men nu er den ansøgning altså droppet.