Debatmøde i Marslev: Hvordan er fremtidens sundhedsvæsen skruet sammen på Fyn?

Der skal flere ressourcer til, hvis sundhedsvæsenet skal fungere. Det mener hjemmesygeplejerske Camilla Weber, der hver dag oplever et behov for flere kollegaer. Fremtidens sundhedsvæsen er til debat, når TV 2/FYN inviterer til debatmøde på Østfyns Produktionsskole i Marslev.

Hvordan kommer fremtidens sundhedsvæsen til at se ud på Fyn?

Det er et af emnerne, der er til debat, når TV 2/Fyn inviterer til debatmøde på Østfyns Produktionsskole i Marslev. 

quote Der skal nogle ressourcer til. Både økonomisk og personalemæssigt, hvis man vil flytte nogle af de her opgaver fra sygehusene ud i kommunerne

Camilla Weber, hjemmesygeplejerske, Svendborg Kommune

Ifølge regeringen og Dansk Folkepartis udspil til en ny sundhedsreform skal flere af de behandlinger, der i dag foretages på sygehuset, i stedet udføres af egen læge.

- Jeg håber, de har fået øje på, at der skal nogle ressourcer til - både økonomisk og personalemæssigt - hvis man vil flytte nogle af de her opgaver fra sygehuse ud i kommuner, lyder det fra Camilla Weber, der er hjemmesygeplejerske i Svendborg Kommune.

Målet med regeringen og Dansk Folkepartis udspil er at skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen, så alle får lige god behandling, uanset hvor man bor i landet. Og at undgå at patienterne bliver kastebolde i systemet.

Ønske om bedre samarbejde

For Camilla Weber er det ikke så vigtigt, om rammerne for sundhedsvæsenet i fremtiden kommer til at hedde regioner eller sundhedsfællesskaber. Det vigtigste for hende er, at det overordnede samarbejde bliver bedre. 

- Vi har brug for, at vi arbejder tættere sammen, og at vi udnytter hinandens kompetencer noget bedre, siger hun.

Flere behandlinger skal altså flyttes fra sygehusene og ud i kommunerne. Men hvordan skal det lade sig gøre?

Det håber Camillla Weber at få svar på, når TV 2/Fyn inviterer til debatmøde på Østfyns Produktionsskole i Marslev. 

DELTAG I DEBATTEN