I det fynske folks tjeneste

Debatmøde i Søndersø: Skal den lokale betjent tilbage i de mindre byer?

Det lokale og nære politi er savnet på Fyn. Men skal løsningen findes ved, at flere betjente kommer tilbage og arbejder fra de mindre byer. Dét emne er til debat, når TV 2/FYN inviterer til debatmøde i Søndersø.

Birger Jensen var landbetjent i Vester Skerninge. I efteråret 2016 pillede han skiltet ned, da den lokale station lukkede.Det nære politi er savnet på store dele af Fyn. 

Læs også Fynboerne savner det nære politi: - Det kan skabe tryghed

Blandt andet hos Birger Printz i Lohals på Langeland. 

- Mit inderlige ønske er, at man kan få en politistation igen. En politistation i Rudkøbing, hvor betjentene kender Langeland og kender langelænderne, siger han.

De samme toner lyder der fra Vester Skerninge, der mistede sin lokalstation i efteråret 2016.

Læs også Vester Skerninge savner "sheriffen" - Han havde føling med hele området

- Jeg ved bare, at da vi havde landbetjenten, og hvis vi havde problemer, så skulle vi bare ringe, og så kom han med det samme, siger Rita Pedersen fra Vester Skerninge.

Og i Nørre Aaby har borgere oplevet, at politiet ikke kommer, når de har brug for hjælp. 

- Den vigtigste tryghed for mig, det er, at vi har nogen betjente fra vores lokalsamfund, som kender borgerne, som kender problemstillingerne, lyder det fra John Jørgensen, der er formand for lokalrådet i Nørre Aaby.

Gennemgribende reform af politiet

Det er 12 år siden, at de daværende regeringspartier - Venstre og Konservative - sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, De Radikale og SF vedtog den hidtil største og mest gennemgribende reform af dansk politi i nyere tid.

Læs også Indbrudstyvenes paradis: Kun 5 ud af 100 indbrud opklares på Fyn

54 politikredse blev med politireformen reduceret til 12, som samtidig fik til opgave, at opprioritere det lokale og det forebyggende politiarbejde.

Omstruktureringerne medførte lukning af lokale politistationer i blandt andet Assens, Nyborg og Middelfart, så der i dag kun er politistationer i Odense, Vollsmose og Svendborg. Det var til stor frustration for mange fynboer.

Men skal løsningen findes ved, at flere betjente kommer tilbage og arbejder i de mindre byer? 

Det spørgsmål skal fynske folketingspolitikere svare på, når TV 2/FYN inviterer til debatmøde på Nordfyns Gymnasium i Søndersø tirsdag.

DELTAG I DEBATTEN

Hvor: Nordfyns Gymnasium, Højagervej 25, 5471 Søndersø


Hvornår: Debatten begynder klokken 17.30. Dørene åbner klokken 17.00, og der vil være en goodiebag til alle, der kommer og overværer debatterne. Debatterne sendes også på TV 2/Fyn Nyhedskanalen og streames på tv2fyn.dk.

 

Deltagere: 

 • Reza Javid, Enhedslisten
 • Anders Funch Engelstad, SF
 • Tine Busk, Alternativet
 • Dan Jørgensen, Socialdemokratiet
 • Anne Skau Styrishave, Radikale
 • Jens Henrik Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti
 • Lars Chr. Lilleholt, Venstre
 • Jens Ole Madsen, KristenDemokraterne
 • Kristian Guldfeldt, Konservative
 • Ken Balle Nørregaard, Liberal Alliance
 • Gert Dyrn, Klaus Riskær Petersen
 • Martin L. Christensen, Stram Kurs