DF'er mødes med Vollsmosedrenge: Noget er galt, når her ingen valgplakater er

Folketingskandidat Carsten Kudsk (DF) mener ikke, at han har mulighed for at hænge valgplakater op i Odense-bydelen Vollsmose. Nu hjælper unge beboere fra bydelen ham.

To kontraster mødtes onsdag eftermiddag, da Carsten Kudsk fra Dansk Folkeparti hængte DF-valgplakater op i Vollsmose med Ibrahim El-Hassan og Walid Zaabalami ved sin side.

Mødet kom i stand efter et debatmøde, hvor de to unge mænd fra Vollsmose tilbød at hjælpen folketingskandidaten med hans valgkamp.

- Jeg kan ikke gå ud og hænge min valgplakat op i Vollsmose, før der kommer en med en baseballkølle og beder mig om at pille den ned.

Sådan sagde Carsten Kudsk til et debatmøde arrangeret af TV 2/Fyn på Tietgen Handelsgymnasium i Odense torsdag aften. 

Den udtalelse reagerede Ibrahim El-Hassan og Walid Zaabalami på. De to mænd var blandt tilhørerne til debattem og de tog initiativ til at mødes med Carsten Kudsk for at bevise, at man ikke skal frygte at hænge valgplakater op i bydelen.

- Alle har ret til at sætte valgplakater op. Det er en del af ytringsfriheden, og det viser vi nu. Jeg vil gerne vise Carsten, at Vollsmose er meget mere end det negative, man ofte hører, siger Ibrahim El-Hassan.

Ingen DF-valgplakater i Vollsmose

Ophængningen af plakaterne fandt sted onsdag eftermiddag.

Ibrahim El-Hassan bemærkede, at der ikke hængte nogen DF-plakater i Vollsmose i forvejen.

- Hvorfor hænger der ikke en eneste af jeres valgplakater her i Vollsmose i år, spurgte han Carsten Kudsk.

- Jeg tror, folk er bange, svarer Carsten Kudsk og refererer til en epiode, hvor Dansk Folkeparti Ungdom i Odense hængte valgplakater op til EU-valget og blev truet med et baseballbat.

Men den episode fandt sted på Nyborgvej i Odense - og ikke i Vollsmose, fortalte Ibrahim El-Hassan.

Han håber, at omtalen af Vollsmose-bydelen kan blive mere nuanceret.

- Hvis der sidder en hr. og fru Jensen i udkanstdanmark og ser debatten på Tietgen Handelsgymnasium, og ikke har været i Vollsmose, vil de måske sluge det hele råt. Derfor er det vigtigt, at man fortæller om de epiosoder, der rent faktisk sker og ikke overtolker, siger han.

Efter onsdagens aktion hænger der nu 28 valgplakater med Carsten Kudsk på Vollsmose Allé i Odense. Den udstrakte hånd fra de to lokale beboere har gjort indtryk på folketingskandidaten.

- Jeg håber, at det her kan få nogle DF'er til at tænke: Hov, man kan godt hænge valgplakater op herude, siger han.

Se hele indslaget her. Sara Fuglsig / Marie Louise Florival Andersen