Erfaren politiker ryger ud: Her er de fynske socialdemokrater i Folketinget

Fem fynboer er valgt til Folketinget for Socialdemokratiet, og blandt dem er nogle af de højeste personlige stemmetal på Fyn.

Med alle stemmer optalt er det nu afgjort, hvem der bliver de socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Fyn.

To af dem har fået de absolut bedste personlige valg på Fyn, og på tværs af partier har alle fem socialdemokrater fået absolut flest personlige stemmer på deres respektive hjemmebaner.

De fem fynske repræsentanter i Folketinget bliver Dan Jørgensen, Trine Bramsen, Julie Skovsby, Bjørn Brandenborg og Jan Johansen.

Topscorer på hjemmebane og hele Fyn

Politikeren på Fyn med det absolut højeste personlige stemmetal er Dan Jørgensen, der har fået 15.443 stemmer. Næstøverst på listen ligger Trine Bramsen, hvis navn 10.594 fynboer har sat sit kryds ud for.

Af alle opstillede politikere har de nye socialdemokratiske folketingsmedlemmer i deres respektive kredse på Nordfyn, Odense Vest, Svendborg, Assens og Nyborg fået flest personlige stemmer.

I alt har Socialdemokratiet fået 30,2 procent af de fynske stemmer, og det giver socialdemokraterne de fem fynske mandater. Det betyder, at der fremover ikke er plads til Erik Christensen i Folketinget.

I Odense Øst-kredsen, hvor Erik Christensen var på valg, er partiet gået to procentpoint tilbage sammenlignet med valget i 2015.