Hønge hylder SF efter flot valg: - Vi er tilbage

For SF'eren Karsten Hønge har de seneste ti dage været lidt af en rutsjebanetur. Onsdag aften kunne han både hylde og lade sig selv hylde efter et flot valg til partiet.

- SF er tilbage!

Karsten Hønge tog sidst på aftenen ordet, da SF holdt valgfest i partilokalerne på Dronningensgade i det centrale Odense onsdag.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at SF'eren har været i vælten efter affæren om det EU-mandat, som han vandt og sidenhen gav videre til partifællen Kira Marie Peter-Hansen.

Hønge har sidenhen flere gange undskyldt sin ageren i sagen, men han regnede alligevel med, at der kom en reaktion fra de fynske vælgere, når stemmerne efter onsdagens folketingsvalg skulle gøres op.

Har rystet rystelserne af sig

Og selv om de personlige stemmer endnu ikke er talt op, og Karsten Hønge derfor endnu ikke ved, om han er ude eller inde, så fejrede SF sent onsdag aften partiets flotte valgresultat, der nu giver dem 14 mandater i Folketinget mod syv inden valget.

- Alt tyder på, at vi får det mest røde folketing i mange år - og SF er tilbage, sagde Karsten Hønge i sin tale til valgfesten i Odense.

Om ugens turbulens rammer ham selv, ved vi først i løbet af torsdagen. Men umiddelbart har det ikke fået store konsekvenser.

- Partiet har rystet rystelserne af sig og vist sig som et nyt, frisk grønt og rødt pust - og det er lige præcis det, som Danmark har brug for, sagde Hønge, der efterfølgende kunne lade sig hylde af de odenseanske SF'ere og SFU'ere.